Print this page

“Her World, Her Rules”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Written by  Μάι 19, 2022

Το «Her World, Her Rules» και μαζί το «Τρίποντα στα Σχολεία» ταξίδεψαν σε Βορρά και Νότο και έφεραν παιδιά Δημοτικών Σχολείων κοντά στο μπάσκετ. Ο Δήμος Εορδαίας, η Καλαμάτα, αλλά και η Γουμένισσα με την Εβίνα Μάλτση να επιστρέφει στο γήπεδο όπου άρχισε να παίζει μπάσκετ ήταν οι σταθμοί που προστέθηκαν σε αυτό το ταξίδι. Το «Her World, Her Rules» είναι ένα πρόγραμμα της FIBA που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και αφορά τα κορίτσια, ενώ το «Τρίποντα στα Σχολεία» απευθύνεται σε αγόρια.

Γουμένισσα

Η επίσκεψη στον τόπο όπου μεγάλωσε η Μάλτση έγινε στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η ίδια η Εβίνα Μάλτση, ο Νίκος Τούφας και ο Θωμάς Χαρμπαλής και συμμετείχε ο προπονητής Παναγιώτης Πούλος. Συνολικά πήραν μέρος 81 κορίτσια και 67 αγόρια Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία των Διευθυντών του 1ου Δ.Σ. Γουμένισσας Χρήστου Σαμαρά και του 2ου Δ.Σ. Γουμένισσας Φώτη Γκιγκερή.

Εορδαία

Στο Δήμο Εορδαίας συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου, το Δημοτικό Σχολείο Άρδασσας, το 5ο και το 6ο Δημοτικά Σχολεία Πτολεμαΐδας και το 1ο Δημοτικός Σχολείο Πτολεμαΐδας

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των Διευθυντών των Σχολείων, που ήταν ο Πεϊτσίνης Αθανάσιος (2ο Δ.Σ. Μουρικίου), ο Δούκας Σταύρος (Δ.Σ. Άρδασσας), Ασπράγκαθος Γιώργος (5ο Δ.Σ. Πτολεμαΐδας), η Μπαμπίλα  Ελένη (6ο Δ.Σ. Πτολεμαΐδας), και  ο Κυδώνας Κώστας (1ο Δ.Σ. Πτολεμαΐδας).

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν οι προπονητές Χαρμπαλής Θωμάς και Πέρκος Στέφανος, συνεργάτης της Ε.ΟΚ. στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία». Επιπλέον, συμμετείχαν οι προπονητές: Κυρατζής Κωνσταντίνος και Ταταρίδης Μίλτος.

Συνολικά πήραν μέρος στο Her World Her Rules  150 κορίτσια και στο Τρίποντα στα Σχολεία 145 αγόρια.

Καλαμάτα

Το μπάσκετ βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να δείξει το πόσα μπορεί να προσφέρει πέρα από την άθληση την ίδια, αγκαλιάζοντας ένα κομμάτι της κοινωνίας. Στα δύο προγράμματα που φιλοξενήθηκαν στην Καλαμάτα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, ξεχωριστή θέση είχαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στην πόλη και προέρχονται από την Ουκρανία, αφήνοντας για λίγο πίσω τους άσχημες εικόνες και καταστάσεις και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μπενάκειο.

Εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος και οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία της διευθύντριας των σχολείων, Ελένης Πάλλη (4ο) και Γιάννη Σκαρτσίλη (5ο). Σημαντική ήταν η βοήθεια των προπονητών Μιχάλη Μπακογιάννη και Σεβαστιανού Πλάγου, των ΚΦΑ Ανδρέα Κλεφτογιάννη και Χριστίνας Λάγιου και των εκπαιδευτικών Μαριάννας Σπηλιοπούλου, Βασιλικής Πουλοπούλου Γιώργου Κοταρίδη και Κυριακούλας Μπιστιόλα, Ηλία Πουζακίδα, Σωτήρη Μεράντζη.

Πήραν μέρος 95 παιδιά (45 αγόρια, 50 κορίτσια) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και 80 παιδιά (35 αγόρια, 45 κορίτσια) στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. Τα  μπλουζάκια, τα οποία δόθηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν ήταν  ευγενική  προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ηράκλειο

Μία ακόμη στάση στο Ηράκλειο έκαναν τα δύο προγράμματα μέσα από το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Το «παρών» έδωσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιασεμή Σαμαντούρα και Μιχάλης Πετράκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Γαλανάκη, τους δασκάλους Ελευθερίδα Λιουδάκη και Χρυσή Χαιρέτη και τον ΚΦΑ Δημήτρη Σπανό. Συνολικά πήραν μέρος 34 παιδιά, 18 αγόρια και 16 κορίτσια.

Καναλάκι Πρέβεζας

Συνολικά 60 παιδιά, 32 αγόρια και 28 κορίτσια, πήραν μέρος στα δύο προγράμματα που φιλοξενήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου Πρέβεζας. Εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κωσταπαππάς, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι προπονητές Σοφία Κωσταπαππά, Νικόλαος Λιόντος και Μάριος Ζολώτας. Καθοριστική ήταν η βοήθεια του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Κασκάνη, των ΚΦΑ Αναστάσιου Παπανικολάου και Ελένης Γκαρτζονίκα και των εκπαιδευτικών Χριστίνας Δάλλα, Νεφέλης Γλέζου και Σωτήρη Σωτηρίου.

*Το πρόγραμμα που φιλοξενείται σε κάθε σχολείο περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ). Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.