Print this page

Μεντηλίδης: Η Βάσω Μπεσκάκη αγαπούσε παθιασμένα το μπάσκετ

Written by  Ιουν 10, 2022

Οι Εθνικές Ομάδες για τη δική μας Βάσω Μπεσκάκη ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Πρώτα ως αθλήτρια και στην συνέχεια στην ΕΟΚ και στο τμήμα των Εθνικών Ομάδων.

Στην αθλητική της καριέρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια παίκτρια που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» που διοργανώνεται 14-16 Ιουνίου στο ΚΓ «Α. Παπανδρέου» στο Περιστέρι αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής για όλα όσα έχει προσφέρει.

Ο επί χρόνια προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Νίκος Μεντηλίδης, μιλάει συγκινημένος για τη Βάσω Μπεσκάκη και τη χαρακτηρίζει ως μια από τις αδυναμίες του: «Ευγενικότατη, ετοιμόλογη, ευφυέστατη και με μεγάλη αντιληπτική ικανότητα. Ήταν από τις αδυναμίες μου. Δείχναμε κάτι σε θέμα τακτικής και η Βάσω δεν χρειαζόταν δεύτερη φορά. Είχε πιάσει το νόημα και είχε αναλύσει και τη συνέχεια. Ήταν ένα τρομερό μυαλό. Την έζησα έξι χρόνια σε όλες τις Εθνικές. Αγαπούσε παθιασμένα το μπάσκετ και ήθελε συνεχώς να βελτιώνεται. Ήταν μια ήρεμη δύναμη και ένα άτομο που εξέπεμπε αισιοδοξία. Ευφυής και με αστείρευτο χιούμορ…».

Ο Νίκος Μεντηλίδης έχει να θυμάται πολλά από την κοινή τους παρουσία στις Εθνικές Ομάδες και αφηγείται ένα περιστατικό που έχει μείνει στη μνήμη του: «Όταν πηγαίναμε στα ταξίδια και σε κάτι χώρες όπως η Ρουμανία, οι αθλήτριες μαζεύονταν στα δωμάτια και τα έλεγαν. Μια από αγαπημένες τους συνήθειες ήταν οι μιμήσεις της Βασούλας. Και κεντρικό πρόσωπο στις μιμήσεις της ήμουν εγώ, δηλαδή πώς μιλούσα στην άμυνα, τι κινήσεις έκανα, πώς τους έδειχνα το σύστημα κτλ. Μια φορά έτυχε να βρεθώ μαζί τους και η Βάσω το έκανε μπροστά μου. Ήταν πραγματικά καταπληκτική. Έπεσα κάτω από τα γέλια. Είχε ένα πνευματώδες χιούμορ και τη λάτρευαν όλοι».