Print this page

Επιστροφή στον τελικό για ένα… ιστορικό ραντεβού!

Written by  Νοε 05, 2017

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα μέσα στο “Nick Galis Hall”, αυτή τη φορά πολύ πιο δύσκολα με 49-56 για τον ημιτελικό Κυπέλλου και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ για την κατάκτηση του τροπαίου, έπειτα από την περίοδο 1979-80!

Το παιχνίδι ήταν η απόλυτη κακοποίηση του αθλήματος για περίπου 35’ με τις δυο ομάδες να μην σκοράρουν ούτε με… αίτηση και το θέαμα να είναι πολύ φτωχό, σε αντίθεση με το ενδιαφέρον και την αγωνία που παρέμειναν στο κατακόρυφο.

Στο σημείο εκείνο, με μπροστάρη τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο Ολυμπιακός σημείωσε συνεχόμενα τρίποντα που του έδωσαν τη δυνατότητα να χτίσει τη διαφορά και τελικά να πάρει τη νίκη που τον φέρνει ξανά σε τελικό έπειτα από απουσία τεσσάρων ετών, ενώ θα διεκδικήσει το δέκατο Κύπελλο της ιστορίας του, κάτι που έχει να πετύχει από τη σεζόν 2010-11.

Με ενθουσιασμό, ενέργεια, πάθος και καλή άμυνα, ο Άρης κράτησε τον Ολυμπιακό χωρίς πόντο για 3.35’, ξεκινώντας με 4-0, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με σερί 6-0 για να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά και έφτασαν ακόμα και το +6 (6-12) και το κακό πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δυο ομάδες άστοχες και τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 8-14.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατά καλύτερα στο παρκέ και έφτασε γρήγορα το +8 (10-18), όμως, αμφότερες οι ομάδες ήταν πολύ άστοχες με συνέπεια οι μεν φιλοξενούμενοι να μη μπορούν να ξεφύγουν περισσότερο, οι δε γηπεδούχοι να μη μπορούν να πλησιάσουν περισσότερο από τους 3 (22-25) και το ημίχρονο έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 22-28.

Χαρακτηριστικό της αστοχίας των δυο ομάδων ήταν τα 0/8 τρίποντα του Άρη και το μόλις 1/9 του Ολυμπιακού, δείγμα της εικόνα που παρουσίασαν και οι δυο στο πρώτο μέρος.

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τις δυο ομάδες να μένουν χωρίς πόντο για περισσότερα από 4’, με τον Ολυμπιακό να φτάνει το +9 (22-31) και τον Άη να σκοράρει μετά από 6.25’ έχοντας εγκλωβιστεί στην σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Με προσωπικούς πόντους του Χόλις Τόμπσον ο Ολυμπιακός έφτασε το +10 (26-36), όμως και ο Άρης βρήκε τρίποντα από Αθηναίου και Βον και μείωσε στο τέλος της περιόδου σε 32-37.

Με σερί 5-0 ο Άρης ισοφάρισε σε 37-37 και το παιχνίδι άρχισε από την αρχή, ενώ με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει εντελώς τη μάχη των ριμπάουντ, πέρασε μπροστά μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα με 40-38.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το κατάλληλο σημείο για να έρθουν τα μεγάλα σουτ και με καταιγισμό τριπόντων από Στρέλνιεκς (τρία τρίποντα σε 2’), Ρόμπερτς και Μάντζαρη πήρε διαφορά 9 πόντων (44-53) και έγινε το απόλυτο φαβορί για την νίκη.

Στο χρόνο που απέμεινε, ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 49-56 και μαζί την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου ήδη τον περιμένει η ΑΕΚ που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» ο Γιάνις Στρέλνιεκς με τα τρία τρίποντά του στο τελευταίο πεντάλεπτο και τους συνολικά 11 πόντους του, που ήταν εκείνοι που οδήγησαν την ομάδα του στον τελικό, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε επίσης 11 πόντους με 11 ριμπάουντ και ήταν ο «ογκόλιθος» μέσα στην ρακέτα του Ολυμπιακού.

Από τον Άρη, ο Κουάμε Βον είχε 15 πόντους και ο Κιθ Μπένσον σημείωσε 9 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 22-28, 32-37, 49-56

 

 

 

Φωτό: ΗΕΒΑ (πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ)