Print this page

Πέταξε την ευκαιρία, δυσκολεύει η πρόκριση

Written by  Δεκ 06, 2017

Η ΑΕΚ κλώτσησε την ευκαιρία που η ίδια δημιούργησε να επιστρέψει από το -16 και γνώρισε την ήττα από την Μπαϊρόιτ και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 16 πόντους, όμως, στην τρίτη περίοδο μεταμορφώθηκε, κατάφερε να περάσει μπροστά, αλλά έχασε γρήγορα το μικρό προβάδισμα που πήρε και γνώρισε μια ακόμα ήττα στον όμιλο που τη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση.

Η άμυνα της ΑΕΚ… ξέχασε να εμφανιστεί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα ο Γιορκ να ξεκινήσει με 4/4 τρίποντα (το ένα και με φάουλ), να φτάσει τους 15 πόντους στην πρώτη περίοδο και να σπρώξει την ομάδα του στο 20-7 μόλις στο 5’.

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε στο 25-11, ενώ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά και στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να καταφέρνει μόνο να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44-35).

Με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και τον Μάνι Χάρις να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, η ΑΕΚ έκανε το come back στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, μείωσε και ισοφάρισε και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 50-53, όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πήραν ξανά προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 60-55.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ξεπέρασαν το κενό διάστημα του τρίτου δεκάλεπτου και ανέβασαν πολύ γρήγορα ξανά τη διαφορά στο +11 (68-57) και πήραν σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.

Η «Ένωση», παρ’ όλα αυτά μείωσε σε 75-73 με τον Μάνι Χάρις στα 50’’, αλλά αυτή ήταν η τελευταία της αναλαμπή, καθώς το τρίποντο του Λίνχαρτ έκοψε κάθε ελπίδα για τη νίκη και το τελικό 80-73 άφησε την ελληνική ομάδα στο 3-4.

Ο Μάνι Χάρις με 22 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Ντούσαν Σάκοτα με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα για την ΑΕΚ, αλλά δεν είχαν καμία βοήθεια από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, ενώ για την Μπαϊρόιτ ο Γιορκ με 22 πόντους και Αμαίζε με 13 ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 44-35, 60-55, 80-73

 

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball