Print this page

Και τώρα αρχίζουν τα μεγάλα ζόρια

Written by  Ιαν 10, 2018

Την ήττα με 78-71 από την Μπάνβιτ γνώρισε η ΑΕΚ, που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την τουρκική ομάδα και έχασε έδαφος στην προσπάθειά της για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League.

Η Μπάνβιτ πήρε προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την «Ένωση» να επιδίδεται σε ένα συνεχές παιχνίδι να μειώνει σε απόσταση βολής, αλλά να μην τα καταφέρνει και στο τέλος να φεύγει με την απογοήτευση της ήττας που την φέρνει στο 5-5 με την τουρκική ομάδα να αποσπάται με δυο νίκες διαφορά στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι για να προηγηθούν με 18-7 και με… διαγωνισμό τριπόντων για τις δυο ομάδες να κλείσουν το δεκάλεπτο με αυτή τη διαφορά (24-13).

Η ΑΕΚ έδειχνε να μη μπορεί να μπει στο ρυθμό του παιχνιδιού, με τη διαφορά να φτάνει και τους 12 πόντους (31-19), όμως, σε εκείνο το σημείο κάτι φάνηκε να αλλάζει και με μπροστάρη τον Μάνι Χάρις, η «Ένωση» μείωσε τη διαφορά (33-30) και έκλεισε το ημίχρονο πίσω στο σκορ με 41-35.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να πλησιάσουν περισσότερο, αλλά κάθε φορά οι γηπεδούχοι είχαν τρόπο να μην τους το επιτρέπουν, όμως με μεθοδικότητα και υπομονή κατάφεραν να φτάσουν στον πόντο (57-56) και να χάσουν αρκετές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ φύλαξε τα λάθη μαζεμένα για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου που την έφεραν και πάλι πίσω με 61-56 στο τέλος της περιόδου.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, δεν κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και τελικά γνώρισαν την ήττα με 78-71 και μπαίνει σε μπελάδες για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Ράουτινς με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ, με τον Τέιλορ να σημειώνει 19 πόντους με 5 ασίστ και τον Τόμας 18 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Για την ΑΕΚ ό Μάνι Χάρις ξεκίνησε καλά, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια σταματώντας στους 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Μάικ Γκριν με τον Ντούσαν Σάκοτα είχαν από 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-35, 61-56, 78-71

 

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball