Print this page

Δεν υπερασπίστηκε τη διαφορά κι έμεινε εκτός ο ΠΑΟΚ

Written by  Μαρ 14, 2018

Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στην Τουρκία, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί την νίκη του στην Πυλαία και με την ήττα με 79-67 αποκλείστηκε από την συνέχεια του Champions League.

Με την νίκη στις αποσκευές του, αλλά με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να κρατήσει μια διαφορά πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε στο παρκέ με μόνη έγνοια να παίξει όπως μπορεί και να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αναμέτρησης.

Η έμπειρη τουρκική ομάδα, ωστόσο, από νωρίς πήρε το προβάδισμα στο σκορ, δημιουργώντας με σερί 11-0 διψήφια διαφορά από νωρίς (15-5) και δείχνοντας πως η αποστολή της ελληνικής ομάδας μόνο εύκολη δεν θα είναι .

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως, η Καρσίγιακα έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και έφτασε ακόμα και το +14 (38-24) πριν το ημίχρονο την βρει να προηγείται με 43-33.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε γρήγορα στους 4 (46-42), ενώ με προσπάθεια του Κρούμπαλι στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου μείωσε στο καλάθι (50-48) και φώναξε «παρών» στην προσπάθεια διεκδίκησης της νίκης και της πρόκρισης.

Η Καρσίγιακα, όμως, απάντησε με ένα εντυπωσιακό σερί 16-2, εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους (66-50) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα του ΠΑΟΚ για πρόκριση.

Παρ’ όλα αυτά, ο «Δικέφαλος» μείωσε ξανά στους 7, απείλησε την Καρσίγιακα με ανατροπή, αλλά στο τέλος δεν βρήκε λύσεις και καθαρό μυαλό να διαχειριστεί την κατάσταση, γνωρίζοντας την ήττα με 79-67 που τον αφήνει εκτός συνέχειας ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Φιλ Γκος με 14 πότους και 3 ριμπάουντ και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ προσπάθησαν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, ενώ για την Καρσίγιακα, ο Τζόουνς σημείωσε 24 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Κένεντι είχε 22 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 43-33, 55-48, 79-67

 

 

Φωτό: championsleague.basketball