Print this page

Πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασε στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

Written by  Μάι 19, 2018

Την πρόκριση στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που πέρασε άνετα από το κλειστό της Κανήθου επικρατώντας με 88-67 της Κύμης. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το 2-0 στη σειρά και περιμένουν τον αντίπαλο τους στην τετράδα της διοργάνωσης από το ζευγάρι Προμηθέας-Λαύριο, στο οποίο έχει το προβάδισμα με 1-0 η ομάδα της Πάτρας.


Στο αγωνιστικό κομμάτι του δεύτερου προημιτελικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κύμη οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. με το ημίχρονο να βρίσκει προηγούμενη την ομάδα του Πειραιά με 40-37. Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και από το 42-41 στο τρίτο λεπτό της τρίτης περιόδου με το τρίποντο του Μανωλόπουλου οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάτησαν το πόδι στο γκάζι, έτρεξαν ένα σερί 20-5 για το 47-61 και το συν 14 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο στον αγώνα, λίγο πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τη ευκαιρία να δώσει ανάσες ξεκούρασης στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Με καλή άμυνα και επιθετική πολυφωνία οι Πειραιώτες αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις κάνοντας το συν 27, (59-86 στο 38') και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση με 88-67, απέναντι σε ένα πολύ αξιόμαχο αντίπαλο και σε ένα γεμάτο γήπεδο που στο τέλος χειροκροτούσε όρθιο τον Νίκο Μπάρλο ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά. 

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν οι Μάντζαρης και Μακ Λιν με 13 και 12 αντίστοιχα. Για τη Κύμη ο Μακ Φάντεν τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 5 ασίστ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η ομάδα της Κύμης τίμησε τον 39χρονο φόργουορντ για την πολυετή του προσφορά στο άθλημα του μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 13-21, 37-40, 49-63, 67-88

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr