Print this page

Ο Γκος χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί της Βενέτσια

Written by  Δεκ 12, 2018

Με πρωταγωνιστή τον Φιλ Γκος, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη επί της ιταλικής Βενέτσια με 77-76 και ανέβηκε στο 5-3 μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής του Champions League.

Ο Αμερικανός ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας στην τελευταία περίοδο, όταν και σημείωσε συνολικά 11 πόντους και την οδήγησε στη νίκη, που έστω κι αν δεν κάλυψε την διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο (-10), είναι σημαντική για την συνέχειά του στην διοργάνωση.

Μετά το πρώτο τετράλεπτο, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να δημιουργεί μια μικρή διαφορά, την οποία έφτασε στο +9 (16-7) και ολοκλήρωσε το πολύ καλό του πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 25-17.

Το σερί 6-0, με το οποίο ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο, έφερε τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος με την διαφορά στο +14 (31-17) και την ιταλική ομάδα να προσπαθεί να εμποδίσει το παιχνίδι να της ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση, το ημίχρονο έληξε με 46-37 με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να μην έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του.

Η εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο, ήταν εντελώς διαφορετική με την Βενέτσια να κλείνει πολύ καλά την άμυνά της και με τον ΠΑΟΚ να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του, να μειώνει σταδιακά και να φτάνει στην ανατροπή και στο προβάδισμα με 49-50 στο 26’.

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει οριακό προβάδισμα με 55-54, όμως, η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος των φιλοξενούμενων που μπήκαν φουριόζοι και στην τελευταία περίοδο, όταν με ένα σερί 7-0 έφτασαν το +6 (55-61) και άλλαξαν εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης.

Με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει γρήγορα, οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το τέλος της περιόδου, όπου βγήκε πρωταγωνιστής ο Φιλ Γκος, ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε… φωτιά και μαζί οδήγησε την ομάδα του.

Ο Αμερικανός βρήκε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και σημείωσε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην πολύ μεγάλη νίκη με 77-76.

Συνολικά, ο Γκος σημείωσε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να έχει 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και τον Γιάνικ Μορέιρα να έχει επίσης 14 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από την Βενέτσια, ο Ντερόν Ουάσινγκτον είχε 15 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Μαρκέζ Χάινς είχε επίσης 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 46-37, 55-54, 77-76

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball