Print this page

ΑΕΚ για πρωτιά με… ιπτάμενο Χάντερ

Written by  Ιαν 23, 2019

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με τον Βινς Χάντερ να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύθηκε να πάρει άνετα την εκτός έδρας νίκη επί της ισπανικής Φουενλαμπράδα με 90-82 και βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Η ελληνική ομάδα ήταν συνεπής από το ξεκίνημα στους βασικούς τομείς του παιχνιδιού και, αν και έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (36 έναντι 46), είχε πολύ υψηλά ποσοστά στα δίποντα (30/50), πολύ καλύτερη δημιουργία (19 ασίστ έναντι 7) και πήρε ενέργεια από την άμυνά της που ήταν το κλειδί για τη νίκη.

Με πολύ πιεστική άμυνα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ επέβαλλε το ρυθμό της και προηγήθηκε με 12-0 μόλις στο 4’ βάζοντας με το «καλημέρα» τις βάσεις για τη νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την «Ένωση» να προηγείται με 26-13 και να έχει βάλει ήδη το νερό στο… αυλάκι.

Η Ισπανική ομάδα ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά δεν μπορούσε να μειώσει, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 33-46 και τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να μην δυσκολεύονται να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να ξεκινά με σερί 9-0 για να φτάσει τη διαφορά ακόμα και το +28 (37-65) και να εξασφαλίζει από νωρίς την άνετη νίκη της.

Ο χρόνος που απέμενε αναλώθηκε στην προσπάθεια της Φουενλαμπράδα να περιορίσει την τελική έκταση της διαφοράς, με την ΑΕΚ να χαλαρώνει αρκετά και  το τελικό 90-82 να την φέρνει στο 10-2 και τους γηπεδούχους να γνωρίζουν την ένατη συνεχόμενη ήττα τους.

Ο Βινς Χάντερ ήταν εντυπωσιακός, κάνοντας double-double με 24 πόντους, 11 ριμπόυντ και 5 ασίστ, π Τζόρνταν Θίοντορ είχε 19 πόντους, ο Ντούσαν Σάκοτα ακολούθησε με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, με τον Μάλκολμ Γκρίφιν και τον Γιόνας Ματσιούλις να έχουν από 11 πόντους.

Για την Φουενλαμπράδα, από 13 πόντους είχαν ο Κριστάν Εγενκά και ο Μορίς Κεμπ και από 11 οι Φρανσίσκο Κρουθ και Λούκα Ρούπνικ.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 33-46, 52-69, 82-90

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball