Print this page

Europe Cup 3Χ3: Αναχωρεί για τη Λετονία η Εθνική Γυναικών

Written by  Ιουν 28, 2019

Η Εθνική Γυναικών 3Χ3 αναχωρεί σήμερα για τη Λετονία όπου θα πάρει μέρος στους προκριματικούς του Europe Cup (29-30/6).

Το έργο της ομάδας δεν είναι εύκολο, καθώς μόνο μία ομάδα από τον κάθε όμιλο προκρίνεται στους τελικούς που θα γίνουν στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας (30/8-1/9).

Λίγο πριν την αναχώρησή τους οι Αφροδίτη Κοσμά, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Ρούλα Μούλη και Στέλλα Φουράκη, αναφέρθηκαν στην αποστολή τους.

Αφροδίτη Κοσμά: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που θα φορέσω ξανά το εθνόσημο σε μια διαφορετική, αλλά εξίσου σημαντική διοργάνωση όπως είναι το 3Χ3! Η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αντιμετωπίζουμε ομάδες οι οποίες είναι πολύ έμπειρες σ’ αυτή την διοργάνωση όπως είναι η Ιταλία που είναι και το πρώτο μας παιχνίδι και πρέπει να τη  νικήσουμε, όμως έχω μεγάλη πίστη στην ομάδας μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες τυχαίνει να έχουμε παίξει μαζί, σίγουρα θα υπάρχει και καλή επικοινωνία και χημεία, αλλά και πολύ ταλέντο σε αυτή την ομάδα».

Ρούλα Μούλη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας 3Χ3. Κάθε κλήση στην Εθνική Ομάδα είναι τιμή για έναν αθλητή. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προκριθούμε στην τελική φάση της διοργανωσης. Ξέρουμε ότι έχουμε μία δύσκολη κλήρωση και ότι απέναντι μας έχουμε δυνατούς αντιπάλους, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω στους προκριματκούς του Europe Cup 3X3. Είναι πάντα μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο. Η κλήρωση μας έφερε σε έναν δύσκολο όμιλο, απέναντι σε δυνατές ομάδες, αλλά θα παλέψουμε για την πρόκριση».

Στέλλα Φουρακη: «Αναμφισβήτητα το έργο μας δεν ειναι εύκολο. Διαφορετικοί κανόνες, ιδιόμορφη διοργάνωση και ένα απαιτητικό προγραμμα σε ότι αφορά κυρίως τα δύο πρώτα παιχνίδια. Με βάσεις, μια τακτική προσαρμοσμένη στη μορφή των αγώνων και τις ικανότητες αυτής της ομάδας, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».