Print this page

Στην Ινδία το Προ-Ολυμπιακό του 3x3

Written by  Οκτ 09, 2019

Η Ινδία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάρτιο το προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το 3x3 που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο καλεντάρι της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του πλανήτη.

Η τοποθεσία που θα διεξαχθεί το τουρνουά, την εποπτεία του οποίου αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Ινδίας (BFI), ενώ την οργάνωση θα καλύψει η FIBA, σε συνεργασία με την YKBK Enterprise, θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 40 ομάδες (20 για κάθε φύλο), εκ των οποίων οι έξι κορυφαίοι κάθε κατηγορίας θα πάρουν το εισιτήριο για την παρθενική συμμετοχή του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε ένα τόσο σημαντικό γεγονός στην Ινδία και να δούμε τους παίκτες μας να τα δίνουν όλα στη έδρα μας για να κερδίσουν τη συμμετοχή του στο ιστορικό πρώτο Ολυμπιακό τουρνουά 3x3», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ινδίας, Govindaraj Kempareddy.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα φιλοξενηθεί το Προ Ολυμπιακό Τουρνουά στην Ινδία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής. «Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση δύο συνεχών Ασιατικών Κυπέλλων Γυναικών στην Μπαγκαλούρ, από την BFI ανυπομονούμε να οργανώσουμε ένα σημαντικό τουρνουά για το 3x3, σε μια χώρα που ήδη υπάρχει ισχυρή φίλαθλη κοινότητα. Η θετική μας εμπειρία με την  YKBK στο FIBA 3x3 World Tour Hyderabad Masters 2018 και η εξαιρετική συνεργασία της FIBA με την BFI, έπαιξαν έναν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της για την φιλοξενία του τουρνουά», πρόσθεσε.

Εκτός από τις ομάδες της οργανώτριας χώρας, οι υπόλοιπες από τις 40 συνολικά που θα συμμετάσχουν, θα επιλεχθούν μέσα από το FIBA 3x3 Federation Ranking, αλλά και τα αποτελέσματα του FIBA 3x3 World Cup 2019 με τους νικητές των μεταλλίων να κερδίζουν τη συμμετοχή τους.

Πηγή και φωτό: fiba.basketball