Print this page

Τα Μέγαρα αγκάλιασαν το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής

Written by  Δεκ 11, 2019

Στα Μέγαρα ταξίδεψε το τουρνουά "Το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής" που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού "ΗΡΟΔΩΡΟΣ", με τη συμμετοχή των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, της Κορίνθου, της Ν.Ε.Μεγάρων και της Ένωσης Νέας Περάμου-Μεγάρων. 

 

Τα Τουρνουά του "Ροζ Φύλλου του Αγώνα της Ζωής" έχουν ως στόχο, να αναχθούν τα γήπεδα του μπάσκετ σε πλατφόρμες έμπρακτης  κοινωνικής προσφοράς για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Δεκάδες ήταν οι νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, που συγκεντρώθηκαν και σε αυτή τη διοργάνωση, από τον παριστάμενο Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας" και ανάμεσα τους οι Εβίνα Μάλτση και Ελένη Καπογιάννη.

Οι δύο εμβληματικές μορφές του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ η προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη και η «παγκόσμια» αθλήτρια Εβίνα Μάλτση καθώς και η Αλεβιζάκη Ράνια που έδωσε τη μεγάλη “μάχη” με την λευχαιμία και βγήκε νικήτρια, ήταν επίσημες προσκεκλημένες του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» οι οποίες και τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά οι μικροί καλαθοσφαιριστές των ακαδημιών με την συμπαράσταση του «Άι Βασίλη» και του «Περαμούλη», της μασκότ της Ένωσης Νέας Περάμου – Μεγάρων, προσέφεραν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο αποσπώντας το χειροκρότημά τους. Το χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν και οι μαζορέτες της σχολής χορού της Αγγελικής Μουρτζούκου και του Δημήτρη Κεφσερίδη με τα εντυπωσιακά χορευτικά που παρουσίασαν.

Η Εβίνα Μάλτση συμμετείχε ενεργά στο διαγωνισμό βολών big shoes παροτρύνοντας τους διαγωνιζόμενους και δίνοντας τους μικρές συμβουλές για τη σωστή εκτέλεση των σουτ τεχνικά. Νικητές ήταν ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης στα αγόρια και η  Ευγενία Τουμπανιάτη στα κορίτσια. Η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών και πρώτη σε συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, ήταν αυτή που έκανε και τη βράβευση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, όπως αυτή ψηφίστηκε από τους προπονητές των ομάδων και την οποία αποτέλεσαν οι Νίκος Ηλιάδης (Παναθηναϊκός), Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (Ένωση Νέας Περάμου-Μεγάρων), Ιωάννης Βαρελάς (Ν.Ε.Μεγάρων), Αλέξανδρος Κατσαμάκης (Κόρινθος) και Ιωάννης Παπαδημητρίου (Κόρινθος)

Σε όλα τα συμμετέχοντα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο
Βουλευτής. κ. Αλ. Φλαμπουράρης, ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Μεγαρέων κ. Ιερ. Πολυχρόνης και Σπ. Κορώσης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Γιάννα Ρήγα και τα μέλη του  Δ.Σ του κ. Δ. Πλαταράς και Ι. Δημητρακόπουλος, η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. κ. Αικατερίνη Καστάνη, καθώς και αθλητές και προπονητές από την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος.

Την παρουσίαση της εκδήλωση έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σταθόπουλος και εκ των βασικών χορηγών επικοινωνίας ήταν το agapotobasket.gr

Η Ράνια Αλεβυζάκη,  που έχει  κερδίσει το δικό της Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής της απέναντι στη λευχαιμία, δήλωσε στο agapotobasket.gr «Ένα ακόμα Ροζ φύλλο του αγώνα της ζωής έφτασε στα Μέγαρα. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο και να γίνουν δότες μυελού των οστών που είναι η πιο σημαντική ενέργεια που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να σώσει μια ζωή. Ο αθλητισμός είναι το πιο ισχυρό όχημα  για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου».

Τα Τουρνουά του Ροζ Φύλλου του Αγώνα της Ζωής συνεχίζονται στην Κόρινθο, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και τη συμμετοχή των Ακαδημιών της Κορίνθου, του Ξελοκάστρου, του Κιάτου και των Αγίων Θεοδώρων

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!