Print this page

Αγνώριστο το Περιστέρι και συντριβή από την Τενερίφη

Written by  Ιαν 08, 2020

Το Περιστέρι winmasters δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικό σε κανένα σημείο του αγώνα απέναντι στην φορμαρισμένη Τενερίφη και γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 54-80 και υποχώρησε στο 6-4, διατηρώντας, ωστόσο, τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Η ισπανική ομάδα κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που της έδωσε το Περιστέρι, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη, που την διατηρεί στην κορυφή του ομίλου με απολογισμό 9-1 και στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην διοργάνωση.

Η… καλή μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς η Τενερίφη με σερί 11-0 προηγήθηκε πολύ νωρίς με 5-15 και έδειξε από το ξεκίνημα ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, ενώ, με τρομερή κυριαρχία στο παρκέ, προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (12-26), το οποίο ολοκληρώθηκε με 15-26.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε διπλάσιο σκορ (19-38) και εδραίωσε από νωρίς ένα… βουνό για την ελληνική ομάδα, που εξακολουθούσε και αγωνιζόταν χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό, προσπαθώντας με σπασμωδικές κινήσεις να πλησιάσει στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά είδαν τη διαφορά να ξεφεύγει στους 21 πόντους (23-44) πριν το ημίχρονο τους βρει να είναι πίσω στο σκορ με 32-47.

Το Περιστέρι προσπάθησε να μειώσει στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, αλλά η Τενερίφη είχε σχέδιο, πλάνο και υπομονή, βρήκε απαντήσεις και εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 (40-62) και ουσιαστικά, τελείωσε την υπόθεση νίκη πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα περίμενε.

Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Τενερίφη να προηγείται με 44-66 και το μόνο που απέμενε ήταν η τελική έκβαση της διαφοράς, αφού η ελληνική ομάδα, όχι μόνο δεν είχε δυνάμεις να κάνει την ολοκληρωτική ανατροπή, αλλά ούτε για να αποτρέψει την συντριβή.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 26 πόντους και το τελικό 54-80 ήταν ενδεικτικό της εικόνας που παρουσίαζαν οι δυο ομάδες στο παρκέ, με το Περιστέρι να θέλει να ξεχάσει γρήγορα την εμφάνιση.

Ο Γάιος Σκορδίλης με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο μόνος παίκτης του Περιστερίου που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Χρήστο Σαλούστρο να έχει 8 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Από την Τενερίφη, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ασίστ, ο Άλεξ Λόπεζ είχε 11 πόντους με 4 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης σημείωσε 7 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 32-47, 44-66, 54-80

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball