Print this page

Ανατροπή και ραντεβού με Νίμπουργκ στους «8» η ΑΕΚ

Written by  Μαρ 10, 2020

Η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από την παγωμένη ατμόσφαιρα στην κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση με την Βόννη, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10 πόντους, έκανε την ανατροπή, πήρε τη νίκη με 90-86 και έκανε το 2-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Νίμπουργκ, που με την σειρά της «σκούπισε» την Μπαντίρμα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αφού ο Χάρης Γιαννόπουλος γύρισε το πόδι του στην προθέρμανση και δεν μπόρεσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του, ωστόσο, αυτοί ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες και πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν να φτάσουν στην επόμενη φάση και ένα βήμα από το Final Four της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ έλεγξε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα προβάδισμα, με συνέπεια να βρεθεί πίσω με 13-9 και, έχοντας χαμηλά ποσοστά σε σουτ, αλλά και σε ελεύθερες βολές, βρέθηκε πίσω με 24-19 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με μειονέκτημα ενός πόντου (24-23).

Το παιχνίδι πήγε πόντο – πόντο σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, με την «Ένωση» να προηγείται με 36-39, όμως, δέχθηκε σερί 7-0 για να βρεθεί πίσω με 43-39 και το ημίχρονο έληξε με την γερμανική ομάδα να προηγείται με 49-45.

Η Βόννη ξεκίνησε με σερί 6-0 που την έφερε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (55-45), όμως, η ΑΕΚ έβγαλε αρκετές καλές άμυνες, μείωσε σταδιακά, έφτασε μέχρι το καλάθι (64-62), έχασε ευκαιρίες να ισοφαρίσει ή και να περάσει μπροστά και το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 66-62.

Με τον Γκίκα να έχει βρει ρυθμό από τα 6,75 μ. και να προσφέρει πολύτιμους πόντους, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 68-68, ενώ, έχοντας πάρει το μομέντουμ της αναμέτρησης, προηγήθηκε με 70-73 και έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι μπαίνοντας στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Αυτό αποδείχθηκε και στο παρκέ, αφού η ΑΕΚ έλεγξε πλήρως την αναμέτρηση μέχρι το τέλος, παίρνοντας την μεγάλη νίκη με 86-90 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Νίμπουργκ με στόχο την επιστροφή της στο Final Four της διοργάνωσης.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν «καυτός» με 25 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Μάρκους Σλότερ σημείωσε 17 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ πολύ κρίσιμοι ήταν οι 8 συνεχόμενοι πόντοι του Νίκου Γκίκα, που σήμαναν την αντεπίθεση της «Ένωσης» για την ανατροπή.

Για την Βόννη, ο Τρέισι ΜακΚίνι σημείωσε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντόναλντ Σλόαν είχε 14 πόντους και ο Μάρτιν Μπρέουνινγκ σημείωσε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 49-45, 66-62, 86-90

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball