Μαρίνος Γεωργιόπουλος

Μαρίνος Γεωργιόπουλος

"Όποιος δεν μπορεί να κάνει, διδάσκει" λέει η γνωστή λαϊκή ρήση. Όποιος δεν μπορεί να κάνει, γράφει, θα συμπληρώσω εγώ.

 
10 χρόνια παρά κάτι μήνες. Τόσο μου πήρε από την 1η δημοτικού μέχρι τα μέσα λυκείου για να το πάρω απόφαση ότι δεν το 'χω ρε παιδάκι μου και να σταματήσω να ταλαιπωρώ διάφορες συνοικιακές ομάδες, προπονητές και τον εαυτό μου. "Εσύ ΔΕ θα σουτάρεις" μου είπε ο τελευταίος μου προπονητής σε έναν αγώνα μετά από ένα air-ball και 2 τούβλα περιοπής.
 
Εεε κάπου εκεί το συνειδητοποίησα. Δεν κάνω για μπάσκετ. Έλα όμως που μου άρεσε το άτιμο το άθλημα! Και μου άρεσε πολύ! Τι να κάνεις λοιπόν; Έγινα και εγώ φίλαθλος μπασκετικός. Κόσμιος και πιστός σε ένα περιβάλλον τίγκα στους ποδοσφαιρόφιλους και έψαχνα να βρω άνθρωπο με το τουφέκι να πω καμιά κουβέντα για pick n roll, box out και άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα.
 
Τελικά τον βρήκα τον άνθρωπο και όχι μόνο μπόρεσα να τα συζητάω, αλλά μου έδωσε και - ένας Θεός ξέρει γιατί! - βήμα να τα γράφω κιόλας. Εδώ είμαι λοιπόν. Να μιλάμε για μπάσκετ... και μέχρι να βρεθεί ένας προπονητής (της εξέδρας) να μου πει "Εσύ ΔΕ θα γράφεις!", λέω να κάνω το παιδικό μου όνειρο καθημερινότητα και να συνεχίσω να "σουτάρω".

Ο Μαρίνος Γεωργιόπουλος δίνει το επικό φνάλε της περιπέτειας της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην ΠΟ.Κ.ΕΘ.Ε. Θα καταφέρει ο Μπάμπης Σταμπαλίδης να οδηγήσει τους Έλληνες διεθνείς στην Κίνα εγκαίρως για την πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο; 

Αθήνα. Γραφείο Προέδρου Ελληνικής Ομοσπονδίας. Τετάρτη 21 Αυγούστου. Μεσημέρι... και κάτι ψιλά.

Με αφορμή την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ιστορίες Μπασκετικής Φαντασίας επιστρέφουν στο agapotobasket.gr και ο Μαρίνος Γεωργιόπουλος ξετυλίγει για μια ακόμα φορά την περιπέτεια του Εθνικού συγκροτήματος απέναντι στην… σκοτεινή Παγκόσμια Οργάνωση που στόχο έχει να της ανακόψει την πορεία για την κορυφή.

Ο Μαρίνος Γεωργιόπουλος μας δίνει τον επίλογο του Ευρωμπάσκετ, που άφησε καινούριες πληγές στην Εθνική μας Ομάδα, αλλά με την… παρέμβαση του γνωστού παράγοντα, Μπάμπη Σταμπαλίδη, μια νέα ισχυρή φιλία έρχεται να δώσει αισιόδοξο αέρα στο μέλλον της. Θα τα καταφέρει ή η πανίσχυρη ΠΟΚΕΘΕ θα συνεχίσει να βάζει εμπόδια στον δρόμο προς την ελληνική δόξα;

«Επίσημη αγαπημένη». Δύο λέξεις τόσο φορτισμένες. Μου είναι αδύνατο να γράψω ένα κείμενο αντικειμενικό για την επίσημη αγαπημένη, οπότε δε θα προσπαθήσω καν. Πρόκειται για μια ομάδα, που έχει ταυτιστεί με την λέξη «υπέρβαση». Μια ομάδα που τόσο πολύ ταυτίζεται με την ψυχολογία του Έλληνα. Το σύνδρομο καταδίωξης, που μας διακατέχει και την ανάγκη μας, να νιώθουμε πάντα ότι τα βάζουμε με γίγαντες και ξεπερνάμε εμπόδια. Εμπόδια πραγματικά και φανταστικά. Εμπόδια που ακόμα και αν δεν υπάρχουν φροντίζουμε να τα δημιουργήσουμε μόνοι μας. Εμπόδια που, αυτή η ομάδα με την γαλανόλευκη φανέλα, μας έχει καλομάθει να τα ξεπερνάει. Λες και έχει συμβόλαιο με την παγκόσμια αθλητική επιτυχία μια χώρα 11 εκατομμυρίων... ή μήπως έχει;

Οι «Ιστορίες μπασκετικής φαντασίας» επιστρέφουν, αυτή τη φορά στην Πόλη, όπου ο Μαρίνος Γεωγιόπουλος φωτίζει τις… σκοτεινές πλευρές πίσω από τις προβοκατόρικες δηλώσεις Λιθουανών προπονητών για την ποιότητα του Κώστα Μίσσα, αλλά και την… συμβολή του δαιμόνιου Μπάμπη Σταμπαλίδη στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας.

Πολλά συνέβησαν μετά την ήττα από τη Φινλανδία, μέχρι και την μεγάλη νίκη επί της Πολωνίας και την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Ο άνθρωπος… ειδικών αποστολών, Μπάμπης Σταμπαλίδης, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά, όπως πάντα, είχε τον τρόπο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.