Print this page

Καρακασίδου: «Μεγάλη επιτυχία η παρουσία της Ελευθερίας στον τελικό»

Written by  Απρ 11, 2022

Η Ελευθερία Μοσχάτου έφτασε για 1η φορά στην ιστορία της μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, ωστόσο δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό (ήττα με 48-59) και έμεινε με τον «τίτλο» της φιναλίστ. Η γκαρντ της Ελευθερίας, Λιλιάνα Καρακασίδου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» από τις Εβίνα Μάλτση και Μαριάννα Αξιοπούλου.

Αναλυτικά είπε:

Για την εμπειρία της από το Final-4: «Όλη η διοργάνωση του Κυπέλλου ήταν πάρα πολύ ωραία. Και εγώ προσωπικά, αλλά και όλη η ομάδα την ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Όταν παίξαμε για τα play-offs με τα Χανιά, μας στοίχισε πολύ η ήττα, γιατί χάσαμε στην παράταση και αποκλειστήκαμε. Εμένα μου στοίχισε πολύ περισσότερο, γιατί ήταν ένα απ’ τα κακά μου παιχνίδια και δε μπόρεσα να βοηθήσω καθόλου. Όλη εκείνη την εβδομάδα, πριν πάμε στην Κρήτη για το Final-4, όλη μου η σκέψη ήταν σε εκείνο το ματς με τα Χανιά που χάσαμε, που δεν είχα παίξει καλά και έλεγα με τις συμπαίκτριες μου ότι έπρεπε να το γυρίσουμε αυτό, γιατί έχουμε χάσει 3 φορές απ’ τα Χανιά. Πηγαίνοντας στην Κρήτη, λέγαμε ότι έχουμε ελπίδες να πάμε τελικό και ο στόχος από το να πάμε απλά στο Final-4 που είχε επιτευχθεί, μεταμορφώθηκε στο να πάμε και στον τελικό».

Για το «κλειδί» που έδωσε τη νίκη με τα Χανιά στον ημιτελικό: «Επειδή ξέραμε πολύ καλά τα Χανιά, όπως κι αυτά εμάς, κι επειδή τα μεταξύ μας ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, η θέλησή μας, το ότι μείναμε πολύ πιστές στο πλάνο και το ότι διορθώσαμε τα λάθη που είχαμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν αυτά που μας δώσανε τη νίκη».

Για το πώς θα θυμάται αυτόν τον τελικό στο μέλλον: «Πιστεύω ότι θα έχω μόνο ευχάριστα συναισθήματα, γιατί όταν είχαμε παίξει στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό είχαμε χάσει με 50 πόντους. Ακόμη και που στον τελικό χάσαμε στο τέλος, το ότι κοντράραμε τον Ολυμπιακό για 35’ ήταν μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι μόνο χαρούμενη θα μπορώ να σκέφτομαι αυτό το παιχνίδι στο μέλλον».

Για το τι περιμένει να αλλάξει με βάση τη φετινή χρονιά της ομάδας: «Σκεπτόμενη το πώς εξελίχθηκε η φετινή χρονιά, αυτό που θα ήθελα είναι να ενισχυθεί παραπάνω η ομάδα, έτσι ώστε αν πάει και του χρόνου στο Eurocup να μπορέσει να μπει και στους ομίλους. Να μην αποκλειστεί και πάλι απ’ τα μπαράζ, για να δούμε κι αυτήν την εμπειρία που εγώ προσωπικά δεν την έχω ζήσει».