Print this page

Παίκτρια του Εύνικου και η Αλεξάντρα Στογιανόφσκα

Written by  Ιουλ 01, 2022

Η Αλεξάντρα Στογιανόφσκα, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Εύνικου, με την ομάδα των Άνω Λιοσίων να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.  


Η ανακοίνωση:

Η 24χρονη αθλήτρια από τη Βόρεια Μακεδονία βλέπει, συνήθως, το αντίπαλο καλάθι σα… βαρέλι κι έρχεται να το πιστοποιήσει και με τη φανέλα της ομάδας μας.

Η Αλεξάντρα Στογιανόφσκα, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Εύνικου, μετά την απόκτηση της Έιζια Τζόουνς. Γεννημένη στα Σκόπια η ύψους 1,80μ. guard-forward αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των ομάδων που έχει αγωνιστεί στην καριέρα της, αλλά και της εθνικής Γυναικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι συστάσεις που την ακολουθούν μιλούν για «δεινή» σκόρερ τόσο από μεσαία απόσταση, όσο κι απ’ αυτή των 6.75μ. Βασικό χαρακτηριστικό της αποτελεί ακόμα ότι αποτελεί την ψυχή της ομάδας μια και εκτός από το σκοράρισμα έχει το μυαλό της και στη δημιουργία, όπως μαρτυρά το γεγονός ότι μπορεί ακόμα και να «κατεβάσει» τη μπάλα. Δεν ξεχνά βέβαια και το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού καθιστώντας τη σε αθλήτρια «όπως ακριβώς την έψαχνε» ο κόουτς Γιώργος Βελτσίστας και οι συνεργάτες του.

Το μπάσκετ το ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ΚΚ Baden πριν μετακομίσει και αγωνιστεί έως και εφέτος στην KK Badel 1862 , αμφότερες ομάδες της γενέτειράς της. Μοναδική παρένθεση το μισό της σεζόν 2018-19 και η χρονιά 2019-20 όπου αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του αλβανικού γυναικείου πρωταθλήματος με την Φλαμουτάρι Βλόρε.

Πέρυσι έχοντας φανέλα βασικής στο πρωτάθλημα της χώρας της ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20,5 πόντους μέσο όρο, 3,7 ριμπάουντ, 5,5 ασίστ με το ποσοστό στα σουτ 3 πόντων να αγγίζει το 40%!