Print this page

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό στον Ολυμπιακό

Written by  Νοε 13, 2016

Η Δάφνη αποδείχτηκε πολύ σκληροτράχηλη ομάδα και δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο τον Ολυμπιακό ο οποίος επικράτησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 57-78  και έκανε το πέντε στα πέντε στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός στην αρχή της αναμέτρησης έτρεξε ένα σερί 9-2 με την Εβίνα Μάλτση να πετυχαίνει 6 πόντους ωστόσο οι παίκτριες του Αντώνη Μπουμπού ισορρόπησαν το παιχνίδι και μάλιστα 3΄32΄΄ πριν το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών της αναμέτρησης προηγήθηκαν με 14-13.  Τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-19 τραυματίστηκε η Εβίνα Μάλτση (γύρισε το πόδι της χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία ο τραυματισμός της). Χαρακτηριστικό του δεκαλέπτου τα 11 λάθη του Ολυμπιακού.  

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός παίρνοντας σκορ από τη Ζωή Δημητράκου προηγήθηκε με 5 πόντους στα μέσα της περιόδου (26-31). Η Δάφνη συνέχιζε να κοντράρει στα ίσα τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με την Τσέσλεκ να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση  για ακόμα ένα παιχνίδι.  Πιο συγκεντρωμένες στις τελευταίες επιθέσεις οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό κάνοντας το 28-38 που ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνα του, πάτησε το πόδι στο γκάζι επιθετικά και διεύρυνε το προβάδισμα του στο συν 16 (32-48). Από εκείνο το σημείο και μετά η διαφορά ανέβαινε συνεχώς για να φτάσει τη μέγιστη τιμή της, μέχρι εκείνο το σημείο,  στο συν 28 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου το οποίο τελείωσε στο 38-64.

Με τη διαφορά να διατηρείται πάνω από τους 20 πόντους το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ως προς το νικητή της αναμέτρησης. Η Δάφνη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της αποδεικνύοντας ότι δεν θα είναι εύκολο για ακόμα ομάδα να περάσει από το κλειστό του Αγίου Δημητρίου.

Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης από πλευράς Ολυμπιακού η Χατζηνικολάου με 12 πόντους και η Τσέσλεκ με 19 για τις γηπεδούχες.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 28-38, 38-64, 57-78

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς) : Βλάνη 3, Αλεξανδρή 2, Μανώλη 5, Παπακωνσταντίνου 3, Αξιοπούλου 9, Γιαμπάνη 4, Τσέσλεκ 19, Μπράουν 12

Ολυμπιακός (Καπογιάννη) : Γκοτζή 2, Σταμάτη 3, Μπόνη 6, Χατζηνικολάου 12, Κάιζερ 10, Μάλτση 6, Παπαμιχαήλ 4, Δημητράκου 11, Τζόνσον 9, Κοσμά 2, Καλτσίδου 11, Φουράκη 2