Print this page

«Να παίζει πάντα με τσαμπουκά»

Written by  Φεβ 06, 2017

Ο Πανιώνιος μπορεί να ξεκίνησε το 2017 όχι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φαίνεται όμως ότι βρίσκει σιγά σιγά και πάλι τον καλό του εαυτό επιστρέφοντας στις μεγάλες νίκες, όπως ήταν αυτή της Κυριακής κόντρα στον Πρωτέα.

«Χρειαζόμασταν τη νίκη όσο τίποτα. Αυτή η ομάδα χωρίς καθόλου πείρα στην Α1 από τις περισσότερες παίκτριες μετά τα τρία παιχνίδια του 2017 που χάσαμε είχε ξεκινήσει να χάνει και την μοναδική περιουσία που έχει δηλαδή το να παίζει πάντα με τσαμπουκά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να παλεύει την κάθε φάση ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ήταν μια μεγάλη  ψυχολογική νίκη και δεν το λέω μόνο για το βαθμολογικό κομμάτι, αυτό το βλέπουμε τελευταίο. Το σημαντικότερο είναι η ψυχολογία που΄μας χρειάζεται σε μια δύσκολη σειρά παιχνιδιών που ξεκινάει ούτως ώστε να μπορούμε να ψάξουμε τον καλύτερο δυνατό τερματισμό στην κανονική περίοδο» δήλωσε στο agapotobasket.gr ο Άγγελος Γιαννουλάκης μετά τη λήξη της αναμέτρησης για να συμπληρώσει «ο Πρωτέας ήταν πάρα πολύ καλός, το πρώτο ημίχρονο ούτε σε All Star Game δεν υπάρχει έτσι όπως έμπαινε η μπάλα στο καλάθι και με την τρομερή ευστοχία που είχαν και οι δυο ομάδες. Δεν είναι από τα παιχνίδια εκείνα που αρέσουν τους προπονητές αλλά στους φιλάθλους. Στο δεύτερο ημίχρονο το αποτέλεσμα στο μυαλό και των δυο ομάδων έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, οι άμυνες άρχισαν να λειτουργούν και να παίζουν πιο σημαντικό ρόλο. Κάναμε κάποια λάθη αλλά το σημαντικό ήταν ότι κρατήσαμε καθαρό το μυαλό μας μέχρι το τέλος και πήραμε μια υπέρ πολύτιμη νίκη η οποία μας βάζει σε ένα άλλο δρόμο καθώς είναι πολλές οι εβδομάδες τώρα που ψάχναμε να κάνουμε ένα restart».

Η απουσίες των Σπυριδοπούλου και Χάμπτον από τα επόμενα παιχνίδια του Πρωτέα και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα είναι σύμφωνα με τον εκ των προπονητών του Πανιωνίου κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει τις ισορροπίες καθώς αποδυναμώνει τις δυο ομάδες.

«Πιστεύουμε ότι εδώ γίνεται η αρχή και το λέω αυτό καθώς με το συμβάν στο προηγούμενο παιχνίδι της Βούλας αυτό θα αλλάξει λίγο την ισορροπία των πραγμάτων. Ο Πρωτέας ήρθε εδώ χωρίς τη Σπυριδοπούλου, ήταν πάρα πολύ αξιόμαχος αλλά είχε μια παίκτρια λιγότερη που δεν θα την έχει ούτε και στο επόμενο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει με δυο διεκδικητές των θέσεων που πάμε και εμείς χωρίς την Χάμπτον το οποίο σημαίνει ότι οι ομάδες σε παιχνίδια που δεν υπολόγιζαν ότι θα πάρουν βαθμούς τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι δυναμικά και γιαυτό θα έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι και να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα. Και για αυτό ακόμα το λόγο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε».