Print this page

Καπογιάννη: «Η ομάδα κάνει κοιλιά»

Written by  Μαρ 10, 2017

Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Αθηναϊκό έδωσε ο Ολυμπιακός την Πέμπτη το απόγευμα στο κλειστό της Γλυφάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 των Γυναικών κόντρα στον Πανιώνιο.


Οι "ερυθρόλευκες" επικράτησαν με σκορ 79-69 κάτι που μικρή σημασία είχε όπως δήλωσε και η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη μετά το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο agapotobasket.gr:

Ποια είναι τα συμπεράσματα του φιλικού;
Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να μην παίζουν τα κορίτσια μόνο μεταξύ τους αλλά να παίξουν όλες και να πάρουν χρόνο συμμετοχής απέναντι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. Δεν μας ενδιέφερε το σκορ. Μας ενδιέφερε να έχουν διάθεση, να τρέξουν, να δούνε κάποιες άμυνες και νομίζω ήταν πάρα πολύ καλό τεστ για εμάς να δούμε και σε τι βαθμό ετοιμότητας από πλευράς διάθεσης είναι τα κορίτσια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, δουλέψαμε πολύ καλά και συνεχίζουμε.

Η ομάδα έβγαλε κάποιο εκνευρισμό μέσα στο παρκέ σήμερα (σ.σ. χτες).
Καταρχάς, οι πεντάδες που έβαζα ήταν άκυρες. Δοκίμασα πάρα πολλά σχήματα. Φυσιολογικό είναι. Δοκιμάζουμε διάφορων ειδών σχήματα που δεν είναι δόκιμα καθώς δεν έχουν παίξει σε επίσημο παιχνίδι ξανά μαζί. Είναι επόμενο να βγει κάποιος εκνευρισμός. Δώσαμε σημασία στη διάθεση και στην ενεργητικότητα που είχαν τα κορίτσια. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας ενδιέφεραν σήμερα. Ούτε καν το σκορ.  

Μια ομάδα με αυτό το ρόστερ δείχνει στα περισσότερα παιχνίδια της χρονιάς ότι στηρίζεται σε ατομικές προσπάθειες και όχι στη χημεία της ομάδας.
Στο μπάσκετ το σύγχρονο οι ομάδες κάνουν κάποιες κινήσεις. Κάποιος θα σκοράρει στο τέλος. Αν αυτό θεωρείται ατομική ενέργεια, τότε όλο το μπάσκετ του σύμπαντος είναι ατομική ενέργεια.

Όταν μια ομάδα διαθέτει τη μισή και πλέον Εθνική ομάδα περιμένεις να δεις και καλύτερο μπάσκετ.
Καλύτερο μπάσκετ από ποια άποψη; Αν έχετε παίξει το καταλαβαίνεται ότι τον Τζόρνταν και τον πιο επαγγελματία παίκτη να φέρεις, όταν το σκορ είναι στους 30 πόντους ή όταν ξέρει με ποιο αντίπαλο θα παίξει φυσιολογικά είναι δύσκολο και ανθρώπινο να μην έχει το ίδιο κίνητρο. Για αυτό προσπαθούμε να βάζουμε κίνητρα στα κορίτσια. Τώρα όσον αφορά το αν παίζει ωραίο μπάσκετ ή όχι η ομάδα, εμείς πάντα θέλουμε να παίζει ωραίο μπάσκετ. Αν δεν σας αρέσει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το ζητούμενο για εμάς είναι να παίζει τέλεια για 40 λεπτά αλλά κάντε και την ίδια ερώτηση και στον Πασκουάλ που είναι στον Παναθηναϊκό, στον Σφαιρόπουλο που είναι στον Ολυμπιακό, στον Ιτούδη που είναι στην ΤΣΣΚΑ αν αρέσει και τα 40 λεπτά το μπάσκετ που παίζουν οι ομάδες τους. Εμείς θέλουμε να παίζουμε 40 λεπτά καλό μπάσκετ. Σαφώς η ομάδα κάνει κοιλιά. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και συνεχόμενους τραυματισμούς. Όλο και κάποια παίκτρια είναι έξω. Μακάρι να παίζαμε 50 λεπτά το μπάσκετ που σας αρέσει, το προσπαθούμε πάντως.

Πως εξηγείται τους πολλούς τραυματισμούς που αναφέρατε;
Λέτε να οφείλονται στο ότι δεν κάνουμε καλή προπόνηση; Τις καίμε στην προπόνηση και τραυματίζονται. Τι να σας πω δεν ξέρω. Η Μπόνη της χτύπησε η μπάλα το δάχτυλο και έπαθε εξάρθρωση. Η Κοσμά έκανε μια κίνηση μέσα στο παιχνίδι που της πήγε τον ώμο πίσω και έχει πρόβλημα με τον ώμο. Την Καλτσίδου προληπτικά την κρατάμε έξω, θα μπορούσε να παίξει αλλά δεν θέλουμε να την κάψουμε γιατί δεν υπάρχει λόγος. Η Εβίνα η Μάλτση είχε υποτροπή στην ίδια γάμπα. Ενώ κάναμε όπως θα έπρεπε τη θεραπεία με το γράμμα του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή έπαθε μια υποτροπή. Αν έχετε κάνει αθλητισμό θα γνωρίζεται ότι η γάμπα είναι πολύ δύσκολο σημείο και πολύ ύπουλος τραυματισμός. Η Εβίνα σε ένα πάτημα έπαθε την υποτροπή και μοιραία έπρεπε να μείνει τόσο καιρό έξω.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να δει την Εβίνα Μάλτση να παίζει.
Και εμείς το θέλουμε. Η Εβίνα λείπει καιρό, τώρα όμως μπήκε στις προπονήσεις. Εκείνη ξέρει καλύτερα τον εαυτό της από ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Μέρα με τη μέρα θα είναι ολοένα και πιο έτοιμη για την ομάδα.

Είναι η ώρα να πάρει τα κλειδιά της ομάδας και να είναι ο ηγέτης της μέσα στο παρκέ;
Η Εβίνα είναι πολύ μεγάλη παίκτρια και έχει αναγνωρισμένη αξία. Θα είναι έτοιμη και θα δείξει μέσα στο παρκέ ποια είναι.

Ακολουθεί το Σάββατο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα.  
Το βλέπουμε όπως κάθε παιχνίδι. Το ότι είμαστε το φαβορί δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει μέσα στο γήπεδο να δείχνουμε  σαν ομάδα την ανωτερότητα που έχουμε. Θα πρέπει να μπούμε λοιπόν από την αρχή σοβαρά ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος, να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι φυσικά επόμενο ότι θα έρθει.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!