Print this page

«Πληγώθηκε» αλλά παρέμεινε ζωντανός για την πρόκριση!

Written by  Δεκ 15, 2017

Δεν πήρε την πολυπόθητη νίκη που αναζητούσε επί ρουμανικού εδάφους στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στους «16» του Eurocup ο Ολυμπιακός, αφού ηττήθηκε με 59-55 από την Σέπσι!

Παρά την ήττα, που σίγουρα ήθελαν να αποφύγουν οι «ερυθρόλευκες» στο ντεμπούτο του Κώστα Μίσσα στον πάγκο τους, οι νταμπλούχες Ελλάδας παραμένουν... ζεστά στο κόλπο της πρόκρισης, αφού αυτό που χρειάζονται στον επαναληπτικό (Πέμπτη 21/12, 18:00) στο ΔΑΚ Γλυφάδας είναι το «ροζ φύλλο» με διαφορά πέντε ή παραπάνω πόντων.

Το ματς

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά το παιχνίδι από τις γηπεδούχες και κατάφερε να έχει σταθερά το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνο, με τις Ρουμάνες όμως να κυριαρχούν στο τελευταίο οκτάλεπτο πριν την ανάπαυλα και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με +2 (33-31).

Το κακό πρόσωπο της δεύτερης περιόδου ήρθε να αντικατασταθεί από την αφύπνιση των φιλοξενούμενων στο τρίτο δεκάλεπτο, που τους έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα (41-47) ενόψει του φινάλε της αναμέτρησης. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Ολυμπιακού όμως συνεχίστηκαν και στάθηκαν ικανά τελικά να του στερήσουν τη νίκη, αφού στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς κυριάρχησε και πάλι η Σεπσι, με την πειραϊκή ομάδα να είναι ιδιαίτερα άστοχη και να σταματά χαμηλά στο σκοράρισμα, παρά την καλή της άμυνα, για το τελικό 59-55.

Επιθετικά ξεχώρισαν οι Ιβον Άντερσον (19π.) και Εβίνα Μάλτση (15π.), ενώ η Παράου έκανε τη διαφορά για τις νικήτριες με 16 πόντους.

Σεπσι – Ολυμπιακός 59-55

Δεκάλεπτα: 10-18, 33-31, 41-47, 59-55

Σεπσι (Μάικς): Ουέμπ 12, Φοντέιν 8, Κίλιν 2, Κρες 7, Μάρσαλ 14, Παράου 16.

Ολυμπιακός (Μίσσας): Μάζιτς 3, Σταμάτη,  Χατζηνικολάου 5,  Μάλτση 15, Νικολοπούλου, Χαλιβέρα, Σωτηρίου,  Αντερσον 19,  Μακόλι 6,  Σπυριδοπούλου,  Μπαλτά, Καλτσίδου 7.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.fiba.basketball