Print this page

Στους ομίλους του Eurocup η Νίκη Λευκάδας

Written by  Οκτ 12, 2018

Την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup πανηγυρίζει η Νίκη Λευκάδας. Η ομάδα του νησιού του Ιονίου, μπορεί να ηττήθηκε με 66-62 από την Spartak Noginsk, στη Μόσχα, αλλά με το συν επτά του πρώτου αγώνα και το συνολικό 128-125 υπέρ της, ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης, σε μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο.

Όλα τα κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους, ο αγώνας ήταν πραγματικό θρίλερ και οι περίπου 15 Λευκαδίτες στήριξαν με την παρουσία τους από την εξέδρα την ομάδα. Με την Γουόκερ να ξεχωρίζει επιθετικά η ομάδα μας δεν άφησε αυτή την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 2ο όμιλο του EuroCup Women με την Γαλατασαράι (Τουρκία), την MBA Mόσχας (Ρωσία) και την Τορούν (Πολωνία).

Δεκάλεπτα: 17-16, 28-30, 49-44, 66-62

Σπαρτάκ Νογκίνσκ (Λαρίνα): Αλικίνα 12, Αντριάνοβα 18 (2), Γκορσεκίνοβα 8 (1), Κουζμίνα 12, Ζαμπολότνεα 2, Γκαρκασκάγια 4, Περσίνα, Πέτις 2, Σούμετς 8 (2)

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας-Ζαβιτσάνος): Μπαλτά 4, Τζόνσον-Ουόκερ 26 (2 τρ., 12 ρ.), Νάιτ 10 (1), Παπαμιχαήλ 6, Τσινέκε Ε. 14 (1), Αρώνη, Στιεπάνοβιτς 2, Σύρρα, Τσινέκε Κ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την πρόκριση. Όλοι προσπαθήσαμε πάρα πολύ και τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολο, διότι είχαμε απέναντί μας μια ομάδα έμπειρη και πιο έτοιμη από εμάς λόγω χρόνου. Στο παιχνίδι πάλι είχαμε μια κατάρρευση στα τελευταία λεπτά, αλλά αντέξαμε. Τώρα θα αγωνιστούμε σε όμιλο του EuroCup, ο συντελεστής δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος, αλλά θέλουμε να είμαστε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί στους εντός έδρας αγώνες»

Η MVP του αγώνα βάσει της στατιστικής αξιολόγησης Jade Walker δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Η ομάδα μας άξιζε την πρόκριση. Αυτό που ζήσαμε ήταν μια απίστευτη εμπειρία και ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια»