Print this page

Πανελλήνιο Νεανίδων: Πρωταθλητής ο Πρωτέας Βούλας

Written by  Μάι 05, 2019

Αήττητος ο Πρωτέας Βούλας κατέκτησε την πρώτη θέση του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στην Ιστιαία. Στον πέμπτο και τελευταίο της αγώνα η ομάδα της Βούλας επικράτησε με 70-46 του Πιερικού-Αρχέλαου. 

 

Η ομάδα της Βούλας πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 14-10 (1΄33΄΄). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πιερικός Αρχέλαος που δεν φοβήθηκε το ματς, πέρασε μπροστά με 16-20 (7΄17΄΄) και 21-28 (3΄03΄΄).  

 

Η ομάδα της Κατερίνης με καλές επιλογές στην επίθεση και σφιχτή άμυνα διατήρησε το προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο με 35-41 (5΄51΄΄), όμως ο Πρωτέας με ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 43-41 (2΄43΄΄). Στην τελευταία περίοδο ο πρωταθλητής Πρωτέας διεύρυνε τη διαφορά σε 60-45 (5΄31΄΄) για να πάρει τη νίκη με το τελικό .

 

Δεκάλεπτα: 16-13, 27-31, 47-43, 70-46

 

Διαιτητές: Γιακείμη, Γκότσου 

 

Πρωτέας Βούλας (Τσεμπέρης): Συγγρού 7, Καβούνη, Μπουντούρη 17(1), Κουζούκα 1, Λάμπρου, Παντελή 4, Καλογερία 4, Νάτσκου 9(3), Αποστόλου, Χατζηλεοντή 11, Σακελαρίου 6, Αναστασοπούλου 11(1).

 

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 4, Κιλ 2, Κιολέογλου 9(1), Μάντζου 9(1), Καρανικόλα, Παπαζιώγα, Μάντη, Μπουμπουλέντρα, Καρατάσιου 19(5), Δημητριάδου, Παντζιάλα.

 

 

 

Δηλώσεις 

 

Τσεμπέρης (προπονητής Πρωτέα Βούλας): Η φιλοξενία και η οργάνωση ήταν πολύ καλές. Οι άνθρωποι εδώ έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η συνεργασία των ομάδων ήταν πάρα πολύ καλή και έτσι αρμόζει να είναι. Παρότι θα μπορούσαμε να χάσουμε εμείς ή κάποιος άλλος είμαστε μαζί, εκτιμάμε οι μεν τους δε και έτσι πρέπει να είναι το μπάσκετ. Νομίζω ότι δίκαια βγήκαμε πρώτοι χωρίς να παίξουμε το πολύ καλό μπάσκετ. Οι πέντε παίκτριες που είναι στην εθνική ομάδα έχουν αρκετό ταλέντο και στα κρίσιμα παιχνίδια έπαιξαν αρκετά καλά, κυρίως στην άμυνα και με τον ΠΑΟΚ και επιθετικά. Υπάρχει μια ανισορροπία των ομάδων, μια διαφορά μεγάλη και αυτό είναι γνωστό εκ των προτέρων, οπότε θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το ενδιαφέρον στο τουρνουά, γιατί ουσιαστικά είχαμε διάρκεια 3 μέρες όχι 5, και θα μπορούσαν τα καλά παιχνίδια να είναι προς το τέλος. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Μπορεί να είναι πρωταθλητές οι ομάδες των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης αλλά τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια αξίζουν στις ομάδες τις επαρχίας, γιατί είναι πολύ αντίξοες οι συνθήκες, συντηρούν τις ομάδες και παράγουν και έργο. Συγχαρητήρια στις ομάδες των Χανίων, του Αρχέλαου και του Σύλλα και σε όλες τις επαρχιακές ομάδες και εκεί ίσως πρέπει να δοθεί ένα μεγαλύτερο βάρος και κίνητρο. Κάθε ομάδα από αυτές είχε μία, δύο και φέτος είχε και μια τρίτη καλή παίκτρια και αυτό είναι πάρα πολύ καλό.           

 

Χατζηιωάννου (προπονητής Πιερικού Αρχέλαου): Να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση. Από τα καλύτερα πανελλήνια που έχουμε συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πρωτέα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση. Το ξέραμε από πριν ότι θα ήταν ένα δύσκολο τουρνουά. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν πάρα πολλές. Είχαμε τη δυσκολία ότι είχαμε να παίξουμε εννιά παιχνίδια τις τελευταίες 14 ημέρες και μάλιστα κρίσιμα, σημαντικά και δύσκολα, με μια ομάδα με παίκτριες από την κατηγορία των κορασίδων. Είμαστε ευχαριστημένοι που το τουρνουά εξελίχθηκε έτσι και επιστρέφουμε με υγεία και με πολλές εμπειρίες.  

 

Παναθηναϊκός - Σύλλας Αιδηψού 70-40

 

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που φιλοξενήθηκε στην Ιστιαία, επικρατώντας στο τελευταίο αγώνα του Σύλλα Αιδηψού με 70-40. 

Οι πράσινες πήραν προβάδισμα στο σκορ με 12-2 (6΄46΄΄), ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται με 26-15 (5΄10΄΄). Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού κάτω από το καλάθι δεν άφηνε περιθώρια στον Σύλλα για αντίδραση, με την ομάδα της Αθήνας να προηγείται με 46-24, 5΄05΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το τελικό 70-40 αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.  

Δεκάλεπτα: 24-11, 34-21, 56-29, 70-40

Διαιτητές: Γιακείμη, Φραγκούλη 

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κοιλιά Π. 7(1), Πρίφτη, Μουρίκη 4, Πλώτα 2, Κουκή 4, Κοιλιά Ν. 3(1), Τριανταφύλλου 10, Μούτσα 12, Εζέτζα 15, Ζαρρή 9, Δαυλάκου 4, Μαυράκη.

Σύλλας Αιδηψού (Κουβαράς): Ρηγοπούλου 2, Καπόλου 3, Καπλανάι 6, Λούμη 1, Νίτσογλου 5(1), Τσαβόνι 7, Πατσούρα 4, Μαχαίρα 7(1), Σουλιάδη 5.

 

Δηλώσεις 

Καντζιλιέρης (προπονητής Παναθηναϊκού): να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Για δεύτερη χρονιά ήταν όλα φανταστικά και όσον αφορά την οργάνωση των αγώνων και όσο αφορά το κομμάτι της διαμονής. Το επίπεδο των αγώνων θα μπορούσε να είναι λίγο πιο υψηλό. Υπήρχαν τρεις ομάδες που διεκδικούσαν τις τρεις πρώτες θέσεις και φάνηκε αυτό από την αρχή. Τα Χανιά είχαν θα μπορούσαν να είναι μέσα στα μετάλλια. Πιστεύω πως έγιναν ωραίοι αγώνες. Είδαμε και πάλι κορίτσια με πολύ ταλέντο οι οποίες στο μέλλον θα απασχολήσουν το γυναικείο μπάσκετ και τις εθνικές ομάδες γυναικών. Να ευχαριστήσω τα κορίτσια, τους συνεργάτες μου, τον κ. Στρατή και την κα Καλέτζου, τον κ. Κουτσονικόλα. Ήταν όλα φανταστικά. Παρά το τελικό αποτέλεσμα που μας αφήνει μια πικρία πιστεύω ότι ήταν δίκαιο και του χρόνου ελπίζω να είμαστε και πάλι στη διοργάνωση πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη διάθεση.        

Κουβαράς (προπονητής Σύλλα Αιδηψού): Να ευχαριστήσω τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού για την απίστευτη φιλοξενία και οργάνωση. Πάνω από όλα πρέπει να ευχαριστήσω τις αθλήτριές μου, τα κορίτσια μου. Με αυτές ταξίδεψα εδώ, αυτές μας έφεραν εδώ. Όλα τα συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτές. Όπως τους λέω πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Είμαστε ένα χωριό, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε μόνο με την προπόνηση, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα επιλογής παιδιών, αυτά είναι τα παιδιά που έχουμε όλα κι όλα, τα εννιά που φέραμε εδώ, είναι ευλογημένες που είναι εδώ. Νομίζω ότι είδαμε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Αυτά τα κορίτσια είναι το μέλλον της εθνικής ομάδας και όλοι πρέπει να κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε ως προπονητές τις νέες αθλήτριες να στελεχώσουν στο μέλλον την εθνική μας ομάδα για να είναι πιο δυνατή.     

 

ΠΑΟΚ - Χανιά 82-56

 

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την τρίτη θέση του 33ουΠανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στην Ιστιαία, καθώς επικράτησε των Χανίων με 82-56.  

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 14-2 (4΄42΄΄) και 20-9 (1΄31΄΄). Αρχικά η προσπάθεια των Χανίων να αντιδράσουν στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε αποτέλεσμα καθώς είχαν απέναντί τους την πολύ καλή άμυνα του ΠΑΟΚ (29-17, 3΄43΄΄), βγάζοντας όμως στη συνέχεια πείσμα και πίεση μείωσαν σε 34-26 (1΄35΄΄).        

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο αποφασισμένος και με ένα σερί 9-0 διεύρυνε τη διαφορά στο σκορ με 48-26 (7΄01΄΄). Στην τελευταία περίοδο η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να προηγείται με 74-48 (5΄51΄΄) φτάνοντας εύκολα στο τελικό 82-56.

Δεκάλεπτα: 23-9, 37-26, 65-43, 82-56

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Καραμπιτσάκος 

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Μουμτζή, Λέξα 8(2), Καλούτσικου 7, Πολυμένη 5(1), Φείδα 5(1), Στεργάκη 1, Κριμίλη 20(5), Κατσαμούρη 9(2), Θεοδώρου 17, Τζέλου 2, Μιχαηλίδου Ελ., Μιχαηλίδου Κ. 8.

Χανιά (Μανουσάκης): Πρασιανάκη 10(2), Δερμιτζάκη 6, Δρικάκη, Χαιρετάκη, Τσώνη 2, Γιακουμάκη, Βασιλογιαννάκη, Παπαδάκη 8, Δασκουλίδου 24(2), Δασκαλάκη, Κοπάση, Σκουμπάκη 2.

 

Δηλώσεις 

Μασλαρινός (προπονητής ΠΑΟΚ): Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα κορίτσια και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Άγγελο Αγγελίδη και τον Αριστείδη Ταρμπάγκο που είναι δίπλα μου πέντε χρόνια. Είναι γλυκόπικρη η γεύση γιατί στις λεπτομέρειες δεν κατακτήσαμε μια πιο υψηλή θέση αλλά εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που συνεχίζουμε να έχουμε παρουσία εδώ και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις παίκτριές μας μέσα από αυτή τη διαδικασία. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και καλή συνέχεια.    

Μανουσάκης (προπονητής Χανίων): Ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη διοργάνωση. Όλα εδώ στην Αιδηψό και την Ιστιαία ήταν άψογα οργανωμένα. Στην αρχή είχαμε κάποιες επιφυλάξεις για το γήπεδο αλλά ήταν όλα εκπληκτικά και η παρουσία του κόσμου και η οργάνωση στα ξενοδοχεία, στα φαγητά, στις μετακινήσεις. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και στην ΕΟΚ και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Οι ομάδες που έχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια στις Νεάνιδες, ο Πρωτέας καταρχήν και μετά ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ ξεκάθαρα συνέχισαν αυτό το «κατεστημένο» που θέλει τις ομάδες των μεγάλων πόλεων να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές. Εμείς παλέψαμε, προσπαθήσαμε. Θέλαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, ήταν ο στόχος μας, πιστεύαμε ότι ήταν δύσκολο. Τουλάχιστον δεν υπήρξε ένα παιχνίδι που να το παρατήσαμε, παλέψαμε σε όλα και το σημαντικό είναι ότι δείξαμε μαχητικότητα και ψυχή. Αυτά τουρνουά είναι η ουσία για τις εθνικές ομάδες και είμαστε υπερήφανοι για τα κορίτσια που παίζουν εδώ πέρα και για τη δουλειά που γίνεται από όλους τους συλλόγους.