Print this page

Αγγελική Κουτσιρίμπα: «Ένα μεγάλο ταξίδι με υπέροχο τελικό προορισμό»

Written by  Απρ 22, 2023

Ο Αθηναϊκός, μετά από μια σειρά συγκλονιστικών "τελικών" στα play-off της Α2 επέστρεψε στην Α1 Γυναικών. Η Αγγελική Κουτσιρίμπα, «γέννημα θρέμμα» της ομάδας του Βύρωνα, είχε καθοριστικής σημασίας απόδοση, για την εξέλιξη των "τελικών" καθώς με τους πόντους και τα ριμπάουντ της σε κομβικά σημεία των αγώνων συνέβαλε τα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα. 

 
Η 21χρονη γκαρντ μίλησε στο agapotobasket.gr για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με την άνοδο του Αθηναϊκού, τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας, τους στόχους της αλλά και τη συμβουλή που πάντα ακολουθεί.  
 
Μια γεμάτη και απαιτητική χρονιά με τον Αθηναϊκό. Πως θα την χαρακτήριζες με λίγα λόγια;
Σαν ένα μεγάλο κουραστικό ταξίδι που στο τέλος ανταμείφθηκαμε με υπέροχο τελικό προορισμό.

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας και που στηρίχθηκε για να φτάσει μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 Γυναικών;
Η φετινή σύνθεση της ομάδας που έδεσε γρήγορα και η αρμονία που είχαμε μεταξύ μας, μας οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη, δύο χαρακτηριστικά που μας οδήγησαν σε αυτό, είναι η εμπειρία που διακατείχαν κάποιες από τις συμπαίκτριες μου, καθώς επίσης και το ομαδικό πνεύμα που περιέβαλε την ομάδα.
 


Πολλοί "τελικοί" στο τέλος στους οποίους βγήκατε από όλους νικήτριες. Ποιο ήταν το "μυστικό" σας;
Πιστεύω ότι το κλίμα που έχουμε στην ομάδα με τα κορίτσια βοήθησε πολύ στο να διαμορφωθεί αυτό το αποτέλεσμα. Όλες ξέραμε τι δυνατότητες είχαμε και με την εμπειρία της Ζωής και της Μαίρης, καταφέραμε να το αποδείξουμε.

Στον τελευταίο τελικό με τον Αμύντα καθοριστικοί δικοί σου πόντοι αλλά και ριμπάουντ συνέβαλαν στην ανατροπή και στη συνέχεια στη μεγάλη νίκη. 
Ήθελα πάρα πολύ τη νίκη και ενστικτωδώς, αυτό το συναίσθημα μου βγήκε στο γήπεδο.

Ο Αθηναϊκός επιστρέφει λοιπόν στην Α1 Γυναικών. Θα ήθελες να αγωνιστείς με τη φανέλα του και στην μεγάλη κατηγορία;
Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει αυτό που καταφέραμε. Θα ήταν τιμή μου να αγωνιστώ για ακόμα μια χρονιά στον Αθηναϊκό στην Α1. Βέβαια, δεν μπορώ να γνωρίζω εάν θα είμαι έτοιμη να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες της ομάδας σε αυτή την κατηγορία.
 

Προσωπικά ποιο ήταν το μεγαλύτερο κέρδος σου από τη φετινή σεζόν;
Νομίζω ότι με το να αγωνίζομαι στην ίδια ομάδα με δυο μεγάλες παίκτριες, τη Ζωή και τη Μαίρη, μου προσέφερε πολλά καθώς με βοήθησαν να βελτιωθώ και να δω κάποια κάποια πράγματα με διαφορετική οπτική.

Τι είναι για σένα το μπάσκετ;
Το μπάσκετ για μένα είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι απλά ένα άθλημα αλλά κάτι μου με γεμίζει. Χωρίς αυτό δεν θα ήμουν η ίδια σήμερα.

 
Πως βλέπεις το μέλλον σου στο μπάσκετ γυναικών; Που φτάνουν οι στόχοι σου;
Αυτό που ελπίζω, είναι να βελτιώνομαι χρονιά με την χρονιά και να ξεπεράσω τα όρια μου. Το μόνο που έχω βάλει σαν στόχο, ειναι να απολαμβάνω την κάθε στιγμή  που βρίσκομαι  στο γήπεδο και να προσπαθώ να δίνω το 100%.

Ποια είναι η συμβουλή που έχεις σαν φυλαχτό σε όλη σου την πορεία; Και ποιος σου την έδωσε, αν θέλεις να μας πεις;
Από μικρό παιδί, οι γονείς μου μού έλεγαν να ευχαριστιέμαι το άθλημα που παίζω και να ακούω τους προπονητές.
 
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!