Print this page

Αθανασούλας: «Μπορούμε περισσότερα από το να παλεύουμε για σωτηρία»

Written by  Νοε 13, 2014

Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν ο κορυφαίος οδηγώντας τον Πανελευσινιακό στην πρώτη του νίκη τη φετινή περίοδο. Η επίδοσή του (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) τον ανέδειξε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος για τη διάκριση και τη μοιράζεται με τους συμπαίκτες του.

 

Ο Γιάννης Αθανασούλας μίλησε στο agapotobasket.gr και τον Θάνο Φωτόπουλο για την πορεία του Πανελευσινιακού στο ξεκίνημα της σεζόν, την αλλαγή προπονητή και το βραβείο του MVP της αγωνιστικής, αλλά και για την κακή πορεία της προηγούμενης ομάδας του, του Πανιωνίου, το όνειρό του να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών και τους πιο δύσκολους αντιπάλους που έχει μαρκάρει μέχρι σήμερα στη καριέρα του.

Η ομαδα σου δεν ξεκίνησε καλά φέτος. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όμως, είδαμε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο του Πανελευσινιακού. Τι ήταν αυτό που, κατά τη γνώμη σου, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική μεταμόρφωση που έφερε και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα;

«Ήταν ένα ματς ζωής η θανάτου για εμάς, υπήρχε μόνο το «πρέπει» για το αποτέλεσμα. Έτσι, όλοι δώσαμε το 100% των δυνάμεων  και ήρθε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για εμάς φέτος».

Πόσο σας έχει επηρεάσει η πρόσφατη αλλαγή προπονητή στο σύλλογο και τι κατάφερε να αλλάξει ο κόουτς Κουστένης στο λίγο διάστημα που είναι μαζί σας;

«Πάντα η αλλαγή προπονητή αλλάζει τη ψυχολογία σε μια ομαδα, αλλά και μεταφέρει την πίεση στους παίχτες.  Έτσι έγινε και με εμάς. Ο Κόουτς Κουστένης στο λίγο διάστημα που είναι  μαζί μας βοήθησε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι και προσπάθησε να μας τονώσει το ηθικό, που είχε καταρρακωθεί εξαιτίας των άσχημων εμφανίσεων μας, ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή».

Γιάννη, ψηφίστηκες ως ο πολυτιμότερος παίχτης της αγωνιστικής. Τι σημαίνει για σένα αυτή η  διάκριση και που την αφιερώνεις;

« Είμαι ιδιαιτέρα χαρούμενος που βγήκα MVP της αγωνιστικής. Είναι μια επιβράβευση για μένα, αλλά κυρίως και για την προσπαθεια που έκανε όλη η ομαδα και αφιερώνω το βραβείο αυτό στους συμπαίκτες μου που με αξιοποίησαν κατάλληλα».

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος  ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει;

 «Θεωρώ ότι εκτός από τους δυο μεγάλους οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι ο ΠΑΟΚ και η Νέα Κηφισιά».

athanasoulas2

Έχεις αγωνιστεί για 4 χρόνια στον Πανιώνιο. Που πιστεύεις ότι οφείλεται η μέχρι στιγμής κακή πορεία της ομάδας στην Α1;

«Στον Πανιώνιο υπήρξε  φέτος μια αλλαγή διοίκησης που πήγε πολύ πίσω το μεταγραφικό προγραμματισμό και σχεδιασμό με αποτέλεσμα το ροστερ να δημιουργηθεί την τελευταία στιγμή. Χρειάζεται πολλή υπομονή και πίστωση χρόνου προκειμένου η ομαδα να επανέλθει στις νίκες και στα θετικά αποτελέσματα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που έχεις σαν παίχτης;

«Για όλους τους αθλητές η μεγαλύτερη τιμή είναι να εκπροσωπούν τη χωρά τους. Εγώ έχω υπηρετήσει όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Έχω όνειρο κάποια στιγμή να αγωνιστώ με την Εθνική Ανδρών».

athanasoulas3

Ποια είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου; Ποια νίκη θυμάσαι περισσότερο και ποια ήττα σε εχει πληγώσει πιο πολύ; Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει και ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ;

«Διαμαντίδης και Σπανούλης είναι μεγάλα κεφάλαια για το ελληνικό μπάσκετ και σίγουρα οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι που έχω μαρκάρει ποτέ μου»

Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα μια ευχή σου για το μέλλον. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

«Οι δικοί μου στόχοι είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη πορεία και τους  στόχους της ομάδας που είναι η παραμονή στην Α1. Θεωρώ ότι το ροστερ του συλλόγου είναι ικανό για παραπάνω πράγματα από το να παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία».

athanasoulas4

*Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη έχουν παραχωρηθεί με την άδεια του Γιάννη Αθανασούλα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook. Ευχαριστούμε θερμώς!