Print this page

Παππάς: «Φέτος οι στόχοι είναι υψηλότεροι»

Written by  Οκτ 07, 2015

Είναι ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς με την απουσία του να επηρεάζει την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Φέτος, όμως, υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή.

 

Ο Νίκος Παππάς μίλησε στο agapotobasket.gr και στο Θάνο Φωτόπουλο για τη φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού τη σχέση ομάδας και κόσμου, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει η χρονιά με νίκη επί του Ολυμπιακού.

Νίκο, καταρχάς θέλω να μου πεις λίγα λόγια για την ομάδα. Πως την βλέπεις φέτος;

 «Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από πέρσι. Έχουμε γίνει πιο ανταγωνιστικοί. Βέβαια, εγώ δεν ακολούθησα την ομάδα στην Κίνα και στην Ρωσία για να έχω μια πιο πλήρη εικόνα, αλλά όπως προανέφερα σίγουρα έχουμε γίνει πιο ανταγωνιστικοί.».

Τι έχει προλάβει να αλλάξει ο νέος προπονητής;

 «Έχουμε περισσότερη ταχύτητα και ο νέος προπονητής έχει δώσει μεγάλη σημασία στο επιθετικό κομμάτι χωρίς να παραμελεί και την αμυντική τακτική. Δεν έχω δει καλά την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι αυτά είναι τα σημεία στα οποία έχει δώσει προσοχή ο νέος κόουτς.»

Φέτος δεν ξεκινάτε από την θέση του υπερασπιστή του τίτλου. Τι σημαίνει αυτό για σας και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

«Φέτος οι στόχοι και οι βλέψεις είναι υψηλότερες γιατί έχουν αποκτηθεί παιδιά με πολύ ταλέντο. Άγχος δεν υπάρχει γιατί στον Παναθηναϊκό ξέρεις ότι κάθε χρόνο διεκδικείς τα πάντα.»

Τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς;

 «Ο κόσμος να περιμένει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα που θα δώσει τα πάντα στο παρκέ για να διεκδικήσει όλος τους τίτλους. Έχουμε πολύ ταλέντο, το επαναλαμβάνω, και αυτό θα φανεί στο γήπεδο.»

Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα μια νίκη στο ντέρμπυ του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό;

 «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας αυτό το παιχνίδι. Είναι το πρώτο ντέρμπυ της χρόνιας και θέλουμε να κερδίσουμε για να μας δώσει την απαιτουμένη ώθηση για τη συνέχεια.»

Τέλος, θα ήθελα και ευχή διότι εσύ ταλαιπωρήθηκες πολύ πέρσι και μια δική σου ευχή έχει άλλη βαρύτητα.

«Να έχουμε υγεία. Το ξέρω ότι είναι τετριμμένο, αλλά μετά και από τον τραυματισμό μου έχω αναθεωρήσει. Να είναι όλη η ομάδα καλά, όλα τα παιδιά γερά για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο».