Print this page

Παπαδόπουλος: «Να μάχονται, να δίνουν όλη τους την ψυχή, να παίζουν με πάθος»

Written by  Αυγ 29, 2019

Ένα γεμάτο καλοκαίρι με συμμετοχή στο  Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την έκτη θέση της τελικής κατάταξης και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο να χάνεται στις λεπτομέρειες. Ο Κώστας Παπαδόπουλος βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Παίδων από το καλοκαίρι του 2017 αποδεικνύοντας ότι με σωστή δουλειά, σκληρή προπόνηση και προσήλωση στους στόχους τα αποτελέσματα αργά η γρήγορα θα έρθουν.


Ο Έλληνας προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας πλέον μίλησε στο Agapotobasket.gr για τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού, την άψογη συνεργασία του με το τιμ της Εθνικής Παίδων, την πρόκληση του να δουλεύεις στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες αλλά και τη νέα σελίδα της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο στον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Ένα γεμάτο καλοκαίρι με συμμετοχή στο  Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας; έπιασε τους αρχικούς στόχους;
Φέτος ξεκινήσαμε με διάφορα προβλήματα. Ένα βασικό ήταν ότι δεν είχαμε καταφέρει να παίξουμε φιλικά παιχνίδια και οι πρώτοι αγώνες μας ήταν απευθείας στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ. Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία, είχαμε παίκτες που κουβαλούσαν κάποιους τραυματισμούς και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις προπονήσεις της ομάδας, περιμέναμε έναν παίκτη που θα ήταν πολύ χρήσιμος για την ομάδα καθώς υστερούμε σε ψηλά κορμιά, αλλά δεν βγήκε το διαβατήριο του. Η Ομοσπονδία έκανε τρομερές προσπάθειες και ότι μπορούσε αλλά χρονικά δεν προλάβαμε να τον έχουμε στη διάθεση μας. Στο Μπακού όπου πήγαμε ο στόχος μας ήταν να εντάξουμε αυτά τα παιχνίδια στην προετοιμασία μας. Δοκιμάσαμε κάποια σχήματα, σταθήκαμε καλά και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Τα παιδιά πήραν εμπειρίες και συνεχίσαμε με το Ευρωπαϊκό. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στη συνέχεια από παιχνίδι σε παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι, τα παιδιά δένονταν, το πίστευαν πιο πολύ και είχαμε μια καλή πορεία. Ήμασταν από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες. Έλλειψη ήταν σίγουρα που ο Άγγελος ο Γιαννόπουλος στο τρίτο παιχνίδι με τη Γαλλία, χτύπησε και έσπασε το χέρι του. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα, μειώθηκαν περισσότερο οι ψηλοί μας και έπρεπε να αλλάξουμε λίγο και την τακτική μας. Σε κάποιες λεπτομέρειες χάθηκε η πρόκριση στην τετράδα και στο τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκία παλέψαμε για την πρόκριση στο Παγκόσμιο αλλά η Τουρκία βασιζόταν στα ψηλά κορμιά στα οποία εμείς είχαμε μειονέκτημα και μέσα στο καλάθι δεν μπορέσαμε να τους κόψουμε  

Το εισιτήριο για το Παγκόσμιο μπορεί να χάθηκε στο τέλος αλλά η ομάδα έδειξε μαχητικότητα. Ποια είναι τα καλά στοιχεία αυτής της ομάδας;
Όλες οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας βασίζονται στο να μάχονται, να δίνουν όλη τους την ψυχή, να παίζουν με πάθος. Αυτό και εμείς κάναμε. Δεν είχαμε ψηλά κορμιά και προσπαθήσαμε να το ισορροπήσουμε και να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να τρέχουμε γρήγορα στον αιφνιδιασμό, και στοχευμένα να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι στην διοργάνωση.

Διαφορετική η πρόκληση να δουλεύεις με τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες. Πως το προσεγγίζεις εσύ και σε τι δίνεις βάση;
Η πρόκληση είναι ότι αυτά τα παιδιά, μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, μπορείς να τα πλάσεις και να τα βελτιώσεις, να γίνουν καλύτερα, να τους μεταδώσεις κάποιες εμπειρίες. Θεωρώ ότι η διαφορά δεν είναι μόνο η διαχείριση καθώς είσαι και παιδαγωγός. Ο ρόλος σου είναι να τα βελτιώνεις κιόλας. με όλη αυτή τη διαδικασία που γίνεται ενάμιση μήνα και με τις προπονήσεις και με τους αγώνες της Εθνικής. Αυτό στο οποίο εγώ δίνω βάση είναι να έχουν σωστή συμπεριφορά και μέσα και έξω από το γήπεδο, σίγουρα να βάζουν το εγώ κάτω από την ομάδα, να παλεύουν όλοι για τον ίδιο στόχο και σκοπό και να δίνουν το 100% και σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι και το κριτήριο μου.
 
Ταλέντα υπάρχουν πολλά, πως όμως θα αξιοποιηθούν ώστε να μην "χαθούν";
Σίγουρα η Ελλάδα έχει παιδιά με ταλέντο  και σίγουρα θεωρώ ότι αν δουλευτούν σωστά, αν τους εμπιστευτούν και τους δοθούν ευκαιρίες και σε αντρικές ομάδες, γιατί πρέπει να παίζουν και εκεί ώστε να βελτιώνονται και να εξελίσσονται, θεωρώ ότι από δω και στο εξής θα υπάρχει ένα φυτώριο παικτών οι οποίοι θα μπορούν να σταθούν και στην Εθνική Ανδρών. Θα πρέπει να δουλεύουν από μικρή ηλικία τα βασικά του αθλήματος και να δώσουν μεγάλη βάση σε αυτό. Θα πρέπει να στοχεύσουν στο να δουλευτούν σωματικά και να γίνουν αθλητές. Σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με την Ευρώπη υστερούμε. Στην Ευρώπη τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι καλύτεροι στο αθλητικό κομμάτι. Θα πρέπει να μην τους φουσκώνουμε τα μυαλά από πολύ νωρίς αλλά να τα αφήσουμε με σκληρή δουλειά να βρουν από μόνα τους το δρόμο τους. Εμείς θα τα καθοδηγούμε αλλά μόνα τους θα βρουν το δρόμο τους.

Πόσο εύκολο είναι να είσαι σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όπου οι παίκτες αλλάζουν συνέχεια; Πως το διαχειρίζεσαι;
Δεν είναι εύκολο καθώς παρότι τα παρακολουθούμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στις ομάδες τους αλλά και σε κάποιες προπονήσεις που κάνουμε, είναι τελείως διαφορετικό να τους έχεις και να τους προπονείς εσύ, βλέποντας κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν αυτό που θέλεις Θέλει ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στην αρχή που είναι δύσκολο αλλά θεωρώ στη συνέχεια ότι μπαίνουν όλοι σε μια σειρά και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό που ζητάμε.

Μια επιτυχία δεν ανήκει μόνο στον προπονητή αλλά σε ένα ολόκληρο τιμ που τον πλαισιώνει.
Σίγουρα κάθε προσπάθεια είναι συλλογική και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για όλη μας την πορεία. Τον Λάζαρο Σαββίδη που είναι ο έφορος μας αλλά λόγω μια άσχημης προσωπικής κατάστασης δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας στους αγώνες, τους άμεσους συνεργάτες μου τον Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο και τον Σπύρο Παντελιάδη, τους δυο φυσιοθεραπευτές που μας βοήθησαν, τον Γιάννη Κάγκα και τον Γιώργο Κοροπιώτη, τον γιατρό μας Θωμά Χατζηπέτρου και τον κ. Μακρή που ήρθε στη θέση του κ. Σαββίδη μαζί μας και μας βοήθησε πάρα πολύ.

Τι όνειρα και στόχους έχει ο Κώστας Παπαδόπουλος για το μέλλον;
Πρώτα από όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία και είμαι μέλος της Εθνικής. Ο στόχος μου είναι όσο μπορώ να μπορώ να υπηρετώ τη χώρα μας και να δίνω το 100% και επαγγελματικά να γίνομαι καλύτερος και να προχωράω με σταθερά και γερά βήματα.
 
Σε συλλογικό επίπεδο η νέα αγωνιστική χρονιά θα σε βρει στην Αμαλιάδα και στην ομάδα του Κόροιβου.
Είναι μια καινούργια πρόκληση και χαίρομαι που ένα ιστορικό σωματείο σαν τον Κόροιβο Αμαλιάδας με εμπιστεύεται και εύχομαι να βρω τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσω να δουλέψω και να έχουμε όλοι μαζί παραγωγικό έργο.  Οι στόχοι που έχουμε θέσει όλοι μαζί στην ομάδα είναι όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία και αν είμαστε υγιείς και μα δοθεί η ευκαιρία να ανέβουμε και στην Α1. Έχουμε αργήσει να στήσουμε την ομάδα οπότε πηγαίνουμε βήμα βήμα και θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά θα είμαστε μέσα στο στόχο μας.


Η πορεία της Εθνικής Παίδων:

Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας (Μπακού, Αζερμπαϊτζάν, 21-27/7)

22/7 Ελλάδα-Λιθουανία 71-77
23/7 Ισπανία-Ελλάδα 63-62
24/7 Τουρκία-Ελλάδα 62-67
26/7 Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδα 29-66
27/7 Ελλάδα-Λιθουανία 76-86

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ούντινε, Ιταλία, 9-17/8)

9/8 Σερβία-Ελλάδα 77-55
10/8 Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη 77-43
11/8 Ελλάδα-Γαλλία 54-59
13/8 Λιθουανία-Ελλάδα 56-67
14/8 Ιταλία-Ελλάδα 64-63
16/8 Ελλάδα-Κροατία 92-84
17/8 Τουρκία-Ελλάδα 75-62

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!