Print this page

Πρεμιέρα του ΠΑΟ από τη Λιθουανία

Written by  Οκτ 17, 2013

Ποδαρικό στην Ευρωλίγκα κάνει απόψε η ομάδα του Παναθηναϊκού που θα αντιμετωπίσει στο Βίλνιους της Λιθουανίας την Λιέτουβος Ρίτας (21:45, NS3), στην πρώτη μάχη του για την προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης.

 

Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια, η οποία αναμένεται πολύ δύσκολη σε όλα τα επίπεδα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον Μάικ Μπράμο, ωστόσο, η νίκη είναι πάντα υποχρέωση της ομάδας, αν θέλει να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και να αποκτήσει από νωρίς πλεονέκτημα έδρας.

Η Λιέτουβος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει στη σύνθεσή της παίκτες που γνωρίζουν καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Σεϊμπούιτς και Γκετσεβίτσιους, που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και το έργο των νταμπλούχων Ελλάδας αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Επιπλέον, η λιθουανική ομάδα προέρχεται από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα, από όπου κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους και βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, καθώς έχει ήδη παίξει περισσότερα και πιο δυνατά παιχνίδια.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης προετοιμάζει την ομάδα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα και έχει να ελπίζει πως η εμπειρία πάνω από όλα και η διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει, θα του δώσει το προβάδισμα που θα οδηγήσει στην πρώτη νίκη της φετινής μακρινής κούρσας.