Print this page

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτισε με ήττα το Eurocup

Written by  Δεκ 18, 2013

Σε ένα παιχνίδι που η έκβασή του δεν θα είχε καμία σημασία για την συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Πυλαία από την Νιζνί με 52-60 και, όπως αναμενόταν, αποχαιρέτησε και τυπικά το Eurocup με απολογισμό πέντε νίκες και ισάριθμες ήττες.

 

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε πριν την έναρξη ότι δεν είχε ελπίδες πρόκρισης, αφού η Άνκαρα νωρίτερα είχε επικρατήσει εύκολα της Άλμπα Φέχερβαρ με 84-64 και είχε εξασφαλίσει η ίδια την πρόκριση, καθώς υπερτερούσε στην ισοβαθμία λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τις δύο ομάδες να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ προκειμένου να ικανοποιήσουν τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να πετυχαίνει 7 γρήγορους πόντους, ΠΑΟΚ πήρε νωρίς μια διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 21-13.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε καθαρό μυαλό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα η Νιζνί με ένα γρήγορο 8-0 να ισοφαρίσει αρχικά και στη συνέχεια να περάσει μπροστά με τη διαφορά να φτάνει στο τέλος του ημιχρόνου στο +5 και το 24-29 για την Νιζνί. Χαρακτηριστικό του πόσο κακός ήταν ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα ήταν το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο ήταν 3-16.

Το ίδιο κακός ήταν και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφιο νούμερο για πρώτη φορά στο 26’ (31-41), όμως στο σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και με ένα σερί 8-0 έφερε τη διαφορά στο -2 (39-41) για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με την Νιζνί να προηγείται με 39-46.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς απογοητευμένος από το γεγονός ότι είχε αποκλειστεί πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, γεγονός που φάνηκε στην τοποθέτησή του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η διαφορά στην τελευταία περίοδο έφτασε το +13 για την Νιζνί (41-54) με τους παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα.

Το τελικό 52-60 ήρθε να επιβεβαιώσει την απογοήτευση που υπήρχε διάχυτη από την αρχή του αγώνα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχαιρετούν τη διοργάνωση με μία ακόμα κακή εμφάνιση, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ήδη άσχημων αποτελεσμάτων τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια με ρεκόρ 5-5 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, η αίσθηση που απομένει είναι πως οι ίδιοι οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους, καθώς στο ξεκίνημα της διοργάνωσης παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο το οποίο απώλεσαν στη συνέχεια.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στρέφεται πλέον στο Πρωτάθλημα, όπου μεγάλος στόχος είναι η τρίτη θέση, κάτι που, ωστόσο, δεν είναι εύκολο μια που και εντός συνόρων έχει ήδη χάσει αρκετό έδαφος απέναντι στον έτερο διεκδικητή του ίδιου στόχου, Πανιώνιο, ο οποίος συνεχίζει και στην Ευρώπη και το Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 24-29, 39-46, 52-60