Print this page

O MVP Σβεντ, η επιστροφή Σπανούλη και στο Top 10 και οι κορυφαίοι των στατιστικών (vid)

Written by  Δεκ 09, 2017

Ο Αλεξέι Σβεντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 11ης αγωνιστικής, με την εκπληκτική του απόδοση που οδήγησε την Χίμκι στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ρώσος γκαρντ, σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης που συγκέντρωσε, σημειώνοντας 29 πόντους (6/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 2/2 βολές), με 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ, επίδοση που του χάρισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Ο συγκεκριμένος τίτλος θα ανήκε στον Λούκα Ντόντσιτς εάν η Ρεάλ κατάφερνε να περάσει από την έδρα του Ολυμπιακού, καθώς ο νεαρός Πρωταθλητής Ευρώπης Σλοβένος, έκανε ένα ακόμα τεράστιο παιχνίδι, σημειώνοντας 33 πόντους (8/12 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 5/7 βολές) με 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα λάθος σε 37:48, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη επίδοση της αγωνιστικής με 36 βαθμούς αξιολόγησης.

Σε μεγάλη βραδιά βρέθηκε και ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζέημς Φελντείν, ο οποίος σημείωσε 29 πόντους ((7/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές) με ένα ριμπάουντ, μία ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης και η πρώτη φετινή και πολύ εντυπωσιακή ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και η εκπληκτική συνεργασία του Κέβιν Πάνγκος με τον Άαρον Γουάιτ στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν οι φάσεις με ελληνικό «χρώμα» στην καλύτερη δεκάδα της αγωνιστικής, στην κορυφή της οποίας βρέθηκε το εκπληκτικό κάρφωμα του Κέβιν Σεραφίν, έπειτα από την ασίστ του Τομά Ερτέλ στην ήττα της Μπαρτσελόνα από την Φενερμπαχτσέ.

 

 

Οι κορυφαίοι των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

230

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

230

Έρικ Γκριν (Βαλένθια)

191

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

183

Τέιλορ Ρότσεστι (Ερυθρός Αστέρας)

167

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Βλαντιμίρ Στίματς (Αναντολού Εφές)

80

Κάλεμπ Ταρσέβσκι (Αρμάνι Μιλάνο)

77

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

71

Τόμας Ρόμπινσον (Χίμκι)

70

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

67

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

83

Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα)

77

Τζέησον Γκρέιντζερ (Μπασκονία)

63

Κέβιν Πάνγκος (Ζαλγκίρις Κάουνας)

62

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ)

61

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

18

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

18

Ρίκι Χίκμαν (Μπάμπεργκ)

17

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

17

Τσαρλς Τζένκινς (Ερυθρός Αστέρας)

16

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Τίμπορ Πλάις (Βαλένθια)

       19

Μπράιαντ Ντάνστον (Αναντολού Εφές)

18

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

15

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

13

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

13

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

306

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

229

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

218

Βλαντιμίρ Στίματς (Αναντολού Εφές)

217

Έρικ Γκριν (Βαλένθια)

195

 

 

   Πηγή και Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.