Την δεύτερη νίκη του σημείωσε ο Ολυμπιακός στα προκριματικά της Ευρωλίγκας των Γυναικών και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 84-60 του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι (είχε νικήσει και την ρουμανική Σέπσι την Τρίτη (11/10) και θα συμμετάσχει στον Α΄Ομιλο της Ευρωλίγκας.

Η Μπαρτσελόνα πήρε σχετικά εύκολα το σούπερ ντέρμπι της πρεμιέρας απέναντι στην τελευταία Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας επικράτησε με 76-66 και έδειξε με το… καλημέρα στην νέα χρονιά τις προθέσεις της να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Βαλένθια με ένα καλάθι του Σαμ Βαν Ρόσομ 16’’ πριν τη λήξη πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί της Βιλερμπάν με 65-63 και έκανε έστω και δύσκολα θετικό ντεμπούτο στην νέα αγωνιστική περίοδο.

Με ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε προβάδισμα ασφαλείας απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, που την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στην φετινή διοργάνωση με 80-73 και ξεκίνησε την προσπάθειά της να φτάσει ψηλά, όπως είναι και ο στόχος που έχει θέσει εξαρχής.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας για να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις της Turkish Airlines Euroleague, κάτι που φάνηκε με τον πιο σκληρό τρόπο από την πρεμιέρα του στην διοργάνωση, αφού γνώρισε την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 67-68 και ενώ είχε προηγηθεί στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με διαφορά 11 πόντων.

Την πρώτη έκπληξη της χρονιάς έκανε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αναντολού Εφές με 73-69 και απέδειξε με το… καλημέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου ότι η Turkish Airlines Euroleague αναμένεται η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών.

Το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων δίνουν οι παίκτες της Turkish Airlines Euroleague, με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός κάνει «ποδαρικό» με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ για την 1η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague και στοχεύει να κάνει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στην νέα διοργάνωση, όπου φιλοδοξεί να επιστρέψει στην οκτάδα, στόχος που τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί.

Η Turkish Airlines Euroleague κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου και σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως πριν από το τζάμπολ κάθε αγώνα της πρεμιέρας, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάικλ Ότζο, αλλά και του Ρομάν Αμπζελίλοφ, γιατρού της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι έφυγαν από την ζωή πριν από μερικούς μήνες.

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ενημέρωσε πως λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό δεν θα λάβει μέρος στο Gomelsky Cup, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τις καλύτερες φάσεις των play off παρουσίασε η Turkish Airlines Euroleague όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρχε και έντονη ελληνική παρουσία.

Παίκτης της Αναντολού Εφές θα παραμείνει και την επόμενη τριετία ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος με αυτή την επέκταση της συνεργασίας, θα γίνει ο μακροβιότερος ξένος παίκτης στην ιστορία της ομάδας.

Την ανανέωση της συνεργασίας τους για έναν ακόμα χρόνο ανακοίνωσαν Φελίπε Ρέγες και Ρεάλ Μαδρίτης, με τον αρχηγό της «Βασίλισσας» να συνεχίζει στην ομάδα της καρδιάς του.

Με πολύ χιούμορ και πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά τους προπονητές των κορυφαίων ομάδων της, η Turkish Airlines Euroleague παρουσίασε το νέο διαφημιστικό spot ενόψει της νέας χρονιάς, με την ανυπομονησία να ξεκινήσει η σεζόν να είναι διάχυτη.

Την απόκτηση του Πατρίτσιο Γκαρίνο ανακοίνωσε η Ζαλγκίρις Κάουνας, προσθέτοντας έναν ακόμα δυναμικό και πολύπειρο παίκτη στο ρόστερ της για τον επόμενο 1 + 1 χρόνο.

Η Φενερμπαχτσέ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Κώστα Σλούκα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του διεθνούς γκαρντ στον Ολυμπιακό, καθώς, έχει ήδη συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους» που αναμένεται να ανακοινώσουν άμεσα.

Συνεχίζοντας τις ψηφοφορίες μεταξύ των φιλάθλων, η Turkish Airlines Euroleague καλεί το κοινό να ψηφίσει τους καλύτερους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την δεκαετία 2010-20, στην διάρκεια της οποίας η ρωσική ομάδα στέφθηκε δύο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Την ευκαιρία στους φίλους του Ολυμπιακού να ψηφίσουν την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας που πέρασε δίνει η Turkish Airlines Euroleague μέσα από τις καθημερινές ψηφοφορίες που οργανώνει, για να παρουσιάσει τους κορυφαίους παίκτες των ομάδων που πέρασαν από την διοργάνωση, μέσα από τα μάτια των φιλάθλων.

Η Turkish Airlines Euroleague συνεχίζει να παρουσιάζει στιγμές από τις ομάδες που έχουν αφήσει το στίγμα τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην διοργάνωση, παρουσιάζοντας, αυτή τη φορά εικόνες από την παρουσία της ΑΕΚ, η οποία έχει γράψει τις δικές της σελίδες στην κορυφαία διοργάνωση.

Τους καλύτερους παίκτες της ομάδας τους για την δεκαετία που πέρασε καλεί να ψηφίσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού η Turkish Airlines Euroleague, αναζητώντας τους κορυφαίους της διοργάνωσης, μέσα από τα μάτια των φιλάθλων.