Print this page

Σπανούλης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη» (vid)

Written by  Ιουν 05, 2014

Ο Βασίλης Σπανούλης εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο πρώτος που έκανε δηλώσεις από τους συμπαίκτες του αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για την απώλεια του Πρωταθλήματος, ενώ η στάση του πρόδιδε εν πολλοίς τις σκέψεις του για αποχώρηση από την ομάδα, μια κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες.

 

Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης και έπειτα από πολλή ώρα εγκλεισμού στα αποδυτήρια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, όπου έκανε λόγο για μία αποτυχημένη χρονιά και ανέλαβε την ευθύνη:

 

 

«Μετά από δύο μαγικές χρονιές, φέτος είναι μια κακή χρονιά για την ομάδα. Για την απώλεια του Πρωταθλήματος αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη. Κατά ένα μεγάλο λόγο ευθύνομαι εγώ για την απώλεια του Πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να είσαι μπροστά μόνο στα καλά, πρέπει να βγαίνεις μπροστά και στα δύσκολα. Θέλω να βγω εγώ μπροστά και να αναλάβω εγώ όλη την ευθύνη.

 

Η ευκαιρία χάθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Όταν κάνεις break πρέπει να το τελειώσεις το Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι τελειώσαμε! Όπως είπα είναι μία κακή χρονιά. Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι δυνατός. Να μάθεις να ζεις και με τα ωραία και με τα άσχημα. Το ξαναλέω, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη».

 

Όπως ήταν φυσικό, το πρώτο ερώτημα που ερχόταν στο μυαλό είναι αν η επόμενη χρονιά θα τον βει στον Ολυμπιακό, όμως, ο Βασίλης Σπανούλης ξάφνιασε τους πάντες στρέφοντας την πλάτη του μετά από τοσυγκεκριμένο ερώτημα, γεγονός που πυροδότησε πολλά σενάρια που θέλουν τον επί τέσσερα χρόνια αρχηγό των «ερυθρολεύκων» να σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Ήδη τα πρώτα σενάρια θέλουν την Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς να είναι έτοιμη να καταθέσει δελεαστική πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτησή του και όλα δείχνουν πως και το φετινό καλοκαίρι θα είναι καυτό για τον παίκτη και την ομάδα του Πειραιά.

Δείτε τις δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη: