Γρήγορος, ανεβασμένος κι έτοιμος για την πρεμιέρα

Written by  Οκτ 01, 2016

Ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει και πάλι τα εύκολα δύσκολα, όταν επέτρεψε στην Γαλατασαράι για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μέρες να επιστρέψει από μεγάλη διαφορά, ωστόσο, οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπιασαν τόπο και τελικά οι Πρωταθλητές Ελλάδας ολοκλήρωσαν με νίκη 89-68 την προετοιμασία τους πριν μπουν στους επίσημους αγώνες για μια πολύ δύσκολη σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αρκετά βελτιωμένοι και έδειξαν όλα τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν, ακολουθώντας την ανανεωμένη φιλοσοφία του προπονητή τους, έτρεξαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, πίεσαν πολύ καλά στην άμυνα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, βρήκαν εύκολους πόντους από αιφνιδιασμούς και έκαναν σχεδόν το τέλειο παιχνίδι παίρνοντας διαφορά 51-29 στο ημίχρονο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε πάρα πολλές δοκιμές χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες του σε διαφορετικές θέσεις και είδε με ικανοποίηση πως άπαντες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχάριστες εκπλήξεις οι Παπανικολάου, Αγραβάνης και Μιλουτίνοφ που δείχνουν στο ξεκίνημα της χρονιάς να είναι σε καλή κατάσταση και να αντιλαμβάνονται τον αυξημένο ρόλο τους στη φετινή σεζόν.

Στα θετικά της αναμέτρησης οι 20 ασίστ των «ερυθρόλευκων», ο απόλυτος έλεγχος των ριμπάουντ (51 με 16 επιθετικά έναντι 29 των Τούρκων), αλλά και τα υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (10/25) που αποτελούν δείγμα της εικόνας που παρέθεσε η ελληνική ομάδα στο παρκέ.

Παρ’ όλα αυτά, το κακό τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Γαλατασαράι με ένα επιμέρους σκορ 8-22 μείωσε τη διαφορά και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αποτελεί σίγουρα ένα κομμάτι που θα πρέπει να δουλέψει η ομάδα. Η δικαιολογία της κόπωσης σαφέστατα και δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς η Γαλατασαράι έδωσε το πέμπτο της παιχνίδι σε επτά ημέρες, ενώ η σεζόν αναμένεται να είναι πολύ μακριά με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 17 πόντους και 6 ασίστ και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη που σημείωσε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ οδήγησαν τους συμπαίκτες τους, υπήρχαν, όμως, και άλλοι διακριθέντες. Ο Ματ Λοτζέσκι είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Κεμ Μπιρτς έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 8 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την Γαλατασαράι, ο Όστιν Ντέι είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Σινάν Γκιουλέρ είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-29, 59-51, 89-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 10, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου, Σπανούλης 17, Αγραβάνης 8, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13, Μαραγκός

Γαλαρασαράι (Αταμάν): Σμιθ 7, Χατσιγεύα, Κορκμάζ 4, Τόμπσον 5, Τάιους 6, Πλάις 9, Ντέι 18, Γκιουλέρ 14, Ντίμπλερ 3, Ντέτμον 2, Κοκσάλ

 

Φωτό: Olympiacos B.C.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.