Η αγωνιστική περίοδος στο 7Days Eurocup ξεκίνησε, με τον Προμηθέα Πάτρας να μην τα καταφέρνει απέναντι στην Γκραν Κανάρια, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα.

Με πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του 7Days Eurocup

Ο Προμηθέας Πάτρας άντεξε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην πολύ ποιοτική και σαφέστατα πιο έτοιμη Γκραν Κανάρια, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και παραδόθηκε στην ισπανική ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα με 75-86 στην πρεμιέρα του στο 7Days Eurocup.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις επεφύλασσε η πρεμιέρα του 7Days Eurocup, αφήνοντας προσδοκίες για μια ανταγωνιστική αγωνιστική περίοδο.

Η «αυλαία» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανοίγει επισήμως απόψε με τρεις αναμετρήσεις για το 7Days Eurocup, διοργάνωση στην οποία συμμετέχει ο Προμηθέας Πάτρας, που φιλοδοξεί να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Τους αντιπάλους του στην φάση των ομίλων του 7DAYS Eurocup έμαθε ο Προμηθέας Πάτρας, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Τις αλλαγές και βελτιώσεις για την σεζόν 2020-21 ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Eurocup, με τα εκτελεστικά στελέχη της Euroleague, όπου έγινε και η αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας του θεσμού.

Ο Προμηθέας Πάτρας εξακολουθεί να γράφει ιστορία, καθώς επικράτησε πολύ εύκολα εκτός έδρας της γερμανικής Όλντενμπουργκ με 97-72 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του 7Days Eurocup, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την τουρκική Τόφας.

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε το καθήκον του απέναντι στην Μπρέσια, της οποίας επικράτησε με 67-56, αλλά δεν πήρε το δώρο που περίμενε από την Όλντενμπουργκ, που ηττήθηκε από την Βενέτσια κι έτσι θα χρειαστεί νίκη στην Γερμανία στην τελευταία αγωνιστική του «Top 16» για να σφραγίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του 7Days Eurocup.

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Βενέτσια και με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, αλλά και με άμυνα που… τσάκιζε κόκαλα, πήρε μια σπουδαία νίκη με 70-52, που τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup.

Ο Προμηθέας Πάτρας ήταν φοβερά άστοχος στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Βενέτσια, όπου τελείωσε την αναμέτρηση με μόλις 3/20 τρίποντα και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 68-70 για την 3η αγωνιστική του Top 16, χάνοντας σημαντικό έδαφος για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Την πρώτη του νίκη στο Top-16 του 7DAYS EuroCup πήρε ο Προμηθέας Πάτρας, που επικράτησε της γερμανικής Όλντενμπουργκ με 81-70 και έφερε την απόλυτη ισοπαλία στον όμιλο, όπου όλες οι ομάδες έχουν από μία νίκη στην έδρα τους.

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε πολύ κακό ξεκίνημα στην φάση των «16» του Eurocup, καθώς έκανε ένα από τα χειρότερα επιθετικά παιχνίδια του, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπρέσια με 63-57.

Στην τέταρτη θέση του Α ομίλου του EuroCup, τερμάτησε ο Προμηθέας Πάτρας καθώς γνώρισε την ήττα με 80-66 από την Ανδόρα στην Πάτρα.

Ο Προμηθέας Πάτρας δεν τα κατάφερε στην Ιταλία απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, όπου γνώρισε την ήττα με 75-88 στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου του και πλέον θα μάθει την τελική του κατάταξη στην επόμενη και τελευταία πριν από την φάση των «16» αγωνιστική.

Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε πολύ δύσκολα της γερμανικής Ουλμ με 82-77 και ανέβηκε στο 6-2 στον 1ο Όμιλο του Eurocup, ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα της Μπολόνια για να την πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε της Μακάμπι Ρισόν με 88-77 και ανέβηκε στο 5-1 συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία του στο 7Days Eurocup.

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Προμηθέας Πάτρας που πέρασε από την έδρα της Ανδόρα με 91-81 και συνεχίζει στην κορυφή του ομίλου του με απολογισμό 4-1.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ έκανε… όργια στην 4η αγωνιστική του 7Days Eurocup και οδήγησε την Ούνικς Καζάν στην νίκη επί της Μπανταλόνα, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της εβδομάδας.

Συναρπαστικές αναμετρήσεις επεφύλαξε η 4η αγωνιστική του 7Days Eurocup, με την νίκη του Προμηθέα Πάτρας επί της Βίρτους Μπολόνια να είναι αυτή που ξεχωρίζει.