Print this page

Η απάντηση των ομάδων με εγγυημένο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό

Written by  Ιουν 13, 2020

Με επιστολή τους οι δέκα ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο με την Euroleague, απάντησαν στην επιστολή του Παναθηναϊκού σχετικά με την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την διοργάνωση, δηλώνοντας πως επιθυμούν την παραμονή του, ωστόσο, αν επιμείνει στην απόφασή του, θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα τους.

Στην επιστολή αναφέρουν:

 

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι 10 ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια στην Euroleague αναφέρουν τα ακόλουθα.

1. Και οι 10 ομάδες, χωρίς καμία εξαίρεση, πιστεύουν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, έχοντας φτάσει στην επιτυχία εξαιτίας της ενότητας.

3. Η θετική εξέλιξη της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία 10ετία, έχει δυναμώσει αυτήν την πίστη και την αποφασιστικότητα του συνόλου να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία και να πάει το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η ανάπτυξη είναι εκπληκτική με γνώμονα να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ακολουθούμε τη Euroleague, όπως και τα οικονομικά δεδομένα γύρω από αυτή. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς επιχειρηματικούς συνεργάτες στο οικοσύστημα της Euroleague που βλέπουν την ιδιοκτησία ως το τέλειο εργαλείο για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη για τους όλους τους οργανισμούς.

4. Από το 2000, οι ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια στην Euroleague έχουν φτάσει σε υψηλά standars αξιοπιστίας. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική, πειθαρχική, διαφάνεια  και επιχειρησιακές οπτικές, για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία ερωτηθήκαμε. Αυτά τα standards μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων αθλητικών οργανισμών στον κόσμο.

5. Η Euroleague σύμφωνα με κάθε προβολή και ανάλυση, συνεχίζει να απολαμβάνει την φήμη για την μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες στο να συνεχίσουν να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να παρουσιάσουν μια διοργάνωση με την υψηλότερη ποιότητα στην ήπειρο σε μια διαρκώς αυξανόμενη fanbase.

6. Όλες οι ομάδες εκφράζουν την ξεκάθαρη επιθυμία τους ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να βρίσκεται στο μονοπάτι της Euroleague επειδή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της για 19 χρόνια. Παρόλα αυτά, oι επαναλαμβανόμενες και αβάσιμες συκοφαντίες από τον κ. Γιαννακόπουλο δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι ομάδες θα προβούν σε κάθε ενέργεια που θεωρούν απαραίτητη, ώστε να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να διαβεβαιώσουν πως οι ομάδες συμμορφώνονται με κάθε υποχρεώση που έχουν ως μέλη της Euroleague».

Υπογράφουν οι: Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας.

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net