Print this page

Επίσημα τέλος ο Ομπράντοβιτς από την Φενερμπαχτσέ!

Written by  Ιουν 24, 2020

Το σήριαλ του καλοκαιριού έφτασε οριστικά στο τέλος του, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να λύνει το συμβόλαιό του με την Φενερμπαχτσέ και να αποχωρεί από τον πάγκο της τουρκικής ομάδας έπειτα από επτά σεζόν γεμάτες επιτυχίες, με κορυφαία, βεβαίως, την κατάκτηση της Euroleague το 2017.

Ο πολυνίκης προπονητής του θεσμού, δεν τα βρήκε στις τελικές λεπτομέρειες με την ομάδα του για την συνέχιση της συνεργασίας τους και, έτσι ανακοίνωσαν την λύση της, με τον ίδιο να δηλώνει πως αποφάσισε να μείνει έναν χρόνο εκτός πάγκων για να ξεκουραστεί.

Την ανακοίνωση έκανε η διοίκηση της ομάδας αργά το βράδυ, ευχαριστώντας τον Ομπράντοβιτς για την προσφορά του αυτά τα χρόνια.

Η ανακοίνωση

Όπως ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα, ο αγαπητός μας προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθε στην Πόλη για να συναντήσει τον πρόεδρό μας Αλί Κοτς και τον αντιπρόεδρο Σεμίχ Ορζόι για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Μετά την συνάντηση, ο προπονητής μας επέστρεψε στην χώρα του την Παρασκευή και ήθελε να πάρει την απόφασή του, αφού συζητούσε με την οικογένειά του.

Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο προπονητής μας, μας ενημέρωσε σήμερα για την απάντησή του και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα στην προπονητική του καριέρα για έναν χρόνο.

Αποδεχόμαστε την απόφασή του με σεβασμό προς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που μπήκε στην οικογένεια της Φενερμπαχτσέ την σεζόν 2013-14 και στην διάρκεια όλης αυτής της περιόδου και ειδικότερα με την κατάκτηση της Euroleague το 2017, πέτυχε αναρίθμητες επιτυχίες και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου μας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως θρύλος της Φενερμπαχτσέ με όλες τις επιτυχίες που κέρδισε και την ευτυχία πέρα από κάθε φαντασία, μας κληροδότησε εμπειρία και θα είναι πάντα μέρος της οικογένειάς μας.

Η δήλωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Την περασμένη εβδομάδα είχα μια εξαιρετικά ζεστή και έμπιστη συζήτηση με τον πρόεδρο Αλί Κοτς, τον αντιπρόεδρο Σεμίχ Οζσόϊ και τον General Manager Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι. Συμφωνήσαμε να επιστρέψω μερικές μέρες στην οικογενειακή ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι και να αποφασίσω με ηρεμία. Πήρα μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου με την οικογένειά μου και σε αυτή τη στιγμή αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα για έναν χρόνο.

Έπειτα από επτά φανταστικά χρόνια, το μόνο που έμεινε για μένα ήταν να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον πρώην πρόεδρο Αζιζ Γιλντιρίμ και το συμβούλιο του, καθώς και τον σημερινό πρόεδρο Αλί Κοτς, τον αντιπρόεδρο Σεμίχ Ορζόι και το συμβούλιό τους για την υποστήριξη που μου παρείχαν στην διάρκεια αυτών των χρόνων. Θα ήθελα να αναφερθώ στην υποστήριξη που μας έδωσαν οι συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια, όπως η οικογένεια της Ulker, Dogus, Beko και όλων των υπολοίπων που μας υποστήριζαν. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό του οποίου ηγήθηκε ο General Manager Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι με τον οποίο ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Επίσης, όλα τα μέλη του προπονητικού και ιατρικού επιτελείου για οτιδήποτε κάναμε μαζί και ειδικότερα για τις εξαιρετικές σχέσεις που αναπτύξαμε ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες, με τους οποίους δούλεψα τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι οι σημαντικοί παράγοντες που έφεραν εκπληκτικά αποτελέσματα. Ειδικό ευχαριστώ σε όλους των οποίων η δουλειά είναι αδιανόητη, τους οπαδούς. Μας έδειξαν ατελείωτη υποστήριξη και αγάπη σε κάθε στιγμή στη διάρκεια αυτών των επτά υπέροχων χρόνων. Ήταν τόσες πολλές οι στιγμές που μας χάρσαν που δεν θα ξεχάσω στη νζωή μου.

Ήταν τιμή μου και ευχαρίστηση να είμαι μέλος σε ένα μεγάλο σύλλογο, όπως η Φενερμπαχτσέ. Είναι μια καινούρια αρχή για την Φενέρ και όχι το τέλος και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί σίγουρα θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον σύλλογο και ότι θα γιορτάσουν ξανά υπέροχες αθλητικές στιγμές, όπως έκαναν και πριν.

 

Πηγή και φωτό: fenerbahce.org