Εύκολο 1-0 με Άρη, κέρδισε και τους νέους

Written by  Μάι 06, 2014

Ευκαιρία για δοκιμές σε νέα συστήματα, αλλά και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν πάρει ευκαιρίες ήταν για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη η πρώτη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας για τα play off, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους  να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

 

Οι Πρωταθλητές πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους Πατρινούς να διεκδικήσουν σε κανένα σημείο του αγώνα κάτι καλύτερο. Η διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ήδη στο +17 (32-15), ενώ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 31-7 προηγήθηκε 74-35, έχοντας κυριαρχήσει στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο να μειώσει τη διαφορά στο τελικό 88-61.

Με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει όλους τους βασικούς παίκτες του, ανάμεσα στους οποίους και ο εορτάζων Δημήτρης Διαμαντίδης – ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκλεισε τα 34 – και είδε με χαρά οι νέοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν ο παίκτης που αγωνίστηκε περισσότερο στην αναμέτρηση και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, πετυχαίνοντας 10 πόντους, 6 ριμπάουν και 4 ασίστ φωνάζοντας «παρών» στην ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο νεαρός Γιώργος Διαμαντάκος, ο οποίος αγωνίστηκε περίπου 15’ και πέτυχε 9 πόντους με 3 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Για τους Πατρινούς, ο Γιάννης Λιανός με 16 πόντους και ο Λένι Ντάνιελ με 14 προσπάθησαν, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια.

Απόλλων και Παναθηναϊκός θα συγκρουστούν πλέον την Πέμπτη στην Πάτρα όπου με νίκη οι «πράσινοι» περνούν στον ημιτελικό του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 32-15, 43-28, 74-35, 88-61

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.