Νίκη – μισή πρόκριση για ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 06, 2014

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε σε ένα δραματικό παιχνίδι της Βέντσπιλς με 63-66 και ανέβασε στο 3-1  το ρεκόρ του στον ΣΤ’ όμιλο της διοργάνωσης.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να ξεφύγει από μια δύσκολη έδρα, καταφέρνοντας στα κρίσιμα τελευταία λεπτά να έχει την απαιτούμενη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών, που τον οδήγησαν σε μια σημαντική νίκη. Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μαρκ Κάρτερ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ και ο Τζούλιαν Βον με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ βοήθησε πολύ στην νίκη της ομάδας του, που αγωνίστηκε χωρίς τον Μαργαρίτη.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, όταν η αναμέτρηση πήγε στη ρουλέτα των βολών, με τον ΠΑΟΚ να έχει 5/6 στα τελευταία 11’’ και τον Κώστα Χαραλαμπίδη ναπετυχαίνει 4/4, αλλά και τον Μαρκ Κάρτερ να μαζεύει ένα πολύ κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ με το σκορ στο 63-65.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-1 στον όμιλο και βρίσκεται στην τρίτη θέση ισοβαθμώντας με την Καρσίγιακα, έχοντας,παράλληλα, δύο νίκες πλεονέκτημα από τις Μπουντούτσνοστ και Βέντσπιλς που ακολουθούν, κάτι που σημαίνει ότι ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 30-30, 44-45,63-66

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.