Ήττα που δεν κοστίζει για τον ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 20, 2014

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε εντός έδρας από την Τουρκική Καρσίγιακα με 79-74, πληρώνοντας τα αμυντικά του λάθη, ωστόσο, τα αποτελέσματα του ομίλου τον ευνοούν να διατηρήσει τη διαφορά του από τον τρίτο της βαθμολογίας.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με τον αρχηγό του, Κώστα Χαραλαμπίδη, να είναι σε πολύ καλή μέρα και να οδηγεί τους συμπαίκτες του, κατάφερε να πάρει νωρίς στο παιχνίδι μια διαφορά που στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου είχε φτάσει το +13 (38-25). Η άμυνά του, ωστόσο, παρουσίασε σημαντική χαλάρωση και επέτρεψε στην τουρκική ομάδα να μειώσει τη διαφορά στο ημίχρονο και να ξανακάνει το παιχνίδι ντέρμπι.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αφού μπήκε στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 8 πόντων (65-57), όμως και σε αυτό το σημείο παρουσίασε σημάδια αποσυντονισμού και έτσι, η Καρσίγιακα με ένα επιμέρους σκορ 9-22 στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε την εκτός έδρας νίκη με 74-79 που τη φέρνει στο 4-2 στον όμιλο, μαζί με τον ΠΑΟΚ, με την ελληνική ομάδα να έχει τη διαφορά υπέρ της απο την νίκη της στον πρώτο γύρο στην Τουρκία. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι αυτή η ήττα δεν κοστίζει στον ΠΑΟΚ, αφού η Μπουντούσνοστ με τη νίκη της επί της Βέντσπιλς διατήρησε την διαφορά του «Δικεφάλου» από την τέταρτη θέση στις δύο νίκες.

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ο αρχηγός του, Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και είχε 5 ριμπάουντ, όμως, δεν είχε συμπαράσταση από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς τα «βαριά όπλα» της ομάδας, Λάνγκφορντ (1 πόντος), Κάρτερ (7 πόντοι) και Όντομ (10 πόντοι) κινήθηκαν στη μετριότητα και ήταν ιδιαίτερα άστοχοι.

Για την τουρκική ομάδα, που μεταξύ άλλων είδε τον προπονητή της, Ουφούκ Σαρίτσα, να αποβάλλεται στην τέταρτη περίοδο, επειδή διαμαρτυρήθηκε για flopping που ζήτησε από τον Λιάπη, κάνοντας, μάλιστα, μια θεατρική κίνηση που δεν εκτιμήθηκε ως χιούμορ από τους διαιτητές, ο Στρόμπερι έκανε εκπληκτική εμφάνιση πετυχαίνοντας 23 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 45-41, 65-57, 74-79

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Λοκομοτίβ Κουμπάν / 6-0

2. ΠΑΟΚ / 4-2

3. Καρσίγιακα / 4-2

4. Μπουντούσνοστ / 2-4

5. Βέντσπιλς / 2-4

6. Ζιελόνα Γκόρα / 0-6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.