Ο Άρης πήρε το εξ αναβολής ντέρμπι

Written by  Φεβ 02, 2015

Με την «αύρα» του Νίκου Γκάλη που βρέθηκε στις κερκίδες του κατάμεστου «Nik Gallis Hall» ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του εξ αναβολής ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, του οποίου επικράτησε στις λεπτομέρειες με 62-57.

 

Ο αγώνας είχε διακοπεί λόγω ρίψης αντικειμένων και έπειτα από καιρό αποφασίστηκε η επανάληψή του, ωστόσο, αυτή τη φορά τα δεδομένα είχαν αλλάξει για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε τις απουσίες των Χαραλαμπίδη και Κακαρούδη λόγω τραυματισμών, αλλά και του Μπρέμερ, που αποχώρησε από την ομάδα, ενώ και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έπαιξε το ρόλο της, ώστε οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να μην παρουσιαστούν με καθαρό μυαλό.

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους γηπεδούχους που είχαν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους που γέμισαν το γήπεδο, να διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή, αλλά δεν υπήρξαν παρατράγουδα που να χαλάσουν το όμορφο κλίμα. Ο Άρης πήρε μια διαφορά 10 πόντων στα μισά της τέταρτης περιόδου (58-48), όμως, η εμπειρία και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οδήγησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσουν.

Η διαφορά έπεσε στο -3 (60-57) και ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση, όμως, το σουτ που επεχείρησε ο Μαρκ Κάρτερ έξω από τα 6,75 μ. δε βρήκε το στόχο. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μούρτος με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 62-57 που ήταν και το τελικό σκορ χαρίζοντας στον Άρη μια μεγάλη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Ο Λαμάρκους Ριντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Στέφαν Αντεκμπόγιε με επίσης 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τον ΠΑΟΚ, ο ΚέβινΛάνγκφορντ είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Μαρκ Κάρτερ είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τζούλιαν Βον σημείωσε επίσης 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία του να βρεθεί στη δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό, του οποίου είχε επικρατήσει με μεγάλη διαφορά στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 29-27, 48-45, 62-57 

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 3, Ριντ 16 , Τόμας, Χαρίσης 3 , Καραθανάσης, Βεζένκοφ 11, Νέιμικ 7, Μούρτος 7, Σίμτσακ 4, Αντεγκμπόγε 11

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):Λάνγκφορντ 12, Λιάπης, Κάρτερ 11, Τσόχλας 2, Δέδας, Μαργαρίτης 8, Όντουμ 9, Βον 11, Σαλούστρος 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.