Και οι «αιώνιοι»… το χαβά τους

Written by  Οκτ 18, 2013

Την ώρα που οι ομάδες τους μπήκαν ήδη στη μάχη της νέας Ευρωλίγκας με στόχο την κορυφή, οι διοικήσεις των δύο ομάδων συνεχίζουν το γαϊτανάκι της ανταλλαγής ανακοινώσεων. Αφορμή και πάλι οι χειρονομίες του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη Αγγελόπουλου στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας.

 

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαρακτήρισε «κοινό χούλιγκαν» τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων». Η απάντηση ήρθε άμεσα με νέα ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

 «Με τη σημερινή (σημ.χθεσινή)ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός χάνει και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας. Προφανώς αποπειράται να μετατρέψει ένα ανύπαρκτο ζήτημα σε υπαρκτό για να εξομοιώσει ανόμοιες συμπεριφορές.

 Τα δικαιοδοτικά όργανα σε μία ευνομούμενη χώρα δεν επεμβαίνουν «εκ του μη όντος» επειδή το ζητά υστερικά η εφημερίδα του ιδιοκτήτη μίας ομάδας, αλλά όταν πράγματι συντρέχει παραβατική συμπεριφορά. Όπως δηλαδή έχει γίνει επανειλημμένα μέχρι σήμερα με τις ενέργειες του προέδρου της που δυσφημούν το άθλημα και ναρκοθετούν τις σχέσεις των δυο συλλόγων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Άμεση ήταν και η απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία με νέα ανακοίνωσή της, επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στην διοίκηση του «αιωνίου».

 «Αν υπάρχει κάποιος που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και παραδοσιακά πετάει την μπάλα στην εξέδρα με αερολογίες και ηθικά διδάγματα, δεν είναι άλλος από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Άλλωστε το να εκτιμάται ως "ανύπαρκτο θέμα" η άσεμνη χειρονομία , είναι κάτι που ξεπερνά και το πλέον ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Παρακολουθούμε δε έκπληκτοι την ΚΑΕ Ολυμπιακός να κάνει υποδείξεις στα αρμόδια όργανα για το πώς θα λειτουργούν. Ας σταματήσουν τις υποδείξεις λοιπόν κι ας συγκεντρωθούν στο θέμα το οποίο -δυστυχώς γι' αυτούς- είναι υπαρκτό και δεν χωρά αμφιβολία. Και οι τυφλοί είδαν τελικά, αλλά όχι η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση».

Οι δύο διοικήσεις δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως με την ανταλλαγή των ανακοινώσεων όχι μόνο δε βοηθούν στην εξομάλυνση του κλίματος και την αναβάθμιση του αθλήματος, αλλά, αντίθετα ανοίγουν και νέες πληγές στο ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό μπάσκετ.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια του «χαρτοπολέμου» μεταξύ των δύο «αιωνίων», η οποία, βεβαίως, αναμένεται να έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.