Νέο «σόου» από Λουκά, «έγραψε» ιστορία ο Αρκαδικός

Written by  Οκτ 31, 2015

Την πρώτη της νίκη στην έδρα του Κόροιβου πέτυχε η ΑΕΚ και συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα, ιστορία «έγραψε» ο Αρκαδικός, δύσκολη νίκη πήρε ο Άρης στο Λαύριο, μεγάλα «διπλά» από Κηφισιά και Απόλλωνα Πάτρα, στην πρώτη μέρα της τέταρτης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 

Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει ένα ακόμα πολύ μεγάλο παιχνίδι, η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Κόροιβου Αμαλιάδας με 67-76, έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε μέχρι σήμερα και έμεινε προσωρινά η μόνη αήττητη ομάδα του Πρωταθλήματος.

Η «Ένωση» είχε γνωρίσει μόνο ήττες στο συγκεκριμένο γήπεδο, ακόμα και όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην Α2, ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένη, έπαιξε με μυαλό και κατάφερε να πάρει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Ο Κόροιβος ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα ακόμα και 13 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, η ΑΕΚ στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε διαφορά και κατάφερε να τη διατηρήσει ως το τέλος.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση στη φετινή χρονιά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 28 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μαλίκ Χαίρστον με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κόψιμο.

Από την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, ο Ντουέιν Ντέιβις είχε 24 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 19 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 38-35, 46-56, 67-76

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από το γκρέμισμα του ταμπλό από τον Ουσμάν Κρουμπαλί, ο Άρης κατάφερε να νικήσει δύσκολα το Λαύριο με 68-76, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή Τζερέλ ΜακΝήλ που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας.

Το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις με τους γηπεδούχους να δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν την έκπληξη. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, έχοντας την εμπειρία και την δυναμική από τη μεγάλη τους νίκη στο Καζάν για το Eurocup, κατάφεραν να επιστρέψουν από το -10 του πρώτου ημιχρόνου και να πάρουν τα ηνία του αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση έγινε στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν ο Ουσμάν Κρουμπαλί έκλεψε τη μπάλα, ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό και με πολύ δυνατό κάρφωμα κατάφερε να σπάσει το ταμπλό της μπασκέτας. Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 45’ και στην συνέχεια της αναμέτρησης, οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης έφτασαν στη νίκη.

Κορυφαίος των νικητών ήταν και πάλι ο Τζερέλ ΜακΝήλ, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας, σημειώνοντας 18 πόντους, με 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ 3 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ. Ο Μπράντον Γιανγκ είχε 15 πόντους, ενώ ο Νίκος Μπάρλος είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 38-33, 57-56, 68-76

Μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Κηφισιά κατάφερε να «αποδράσει» από την έδρα των Τρικάλων με 73-76 και πήρε την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μικρό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο, οι γηπεδούχοι, δεν άφηναν την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να ξεφύγει, με αποτέλεσμα ο αγώνας να είναι αμφίρροπος ως το τέλος. Η Κηφισιά κατάφερε στο τελευταίο λεπτό να πάρει διαφορά ασφαλείας και τελικά να φτάσει σε μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν και πάλι ο κορυφαίος των νικητών με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Ντάστιν Χογκ είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκος Γκίκας ήταν ο πρώτος σκόρερ της Κηφισιάς με 15 πόντους.

Από τους γηπεδούχους που ήταν εξαιρετικά άστοχοι στην περιφέρεια και δεν κατάφεραν να φτάσουν εκείνοι στην τρίτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα, μεγάλο παιχνίδι έκανε και πάλι ο Οβιέ Σοκό, ολοκληρώνοντας με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 35-40, 51-58, 73-76

Ιστορία έγραψε ο Αρκαδικός, αφού μπροστά στο κοινό του επικράτησε με 75-70 του Ρεθύμνου CretanKingsκαι πήρε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία.

Οι «Αρκάδες» εμφανίστηκαν παθιασμένοι να πάρουν το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνα έπειτα από τρεις ήττες και, μάλιστα, με απογοητευτικές εμφανίσεις και το πέτυχαν παίζοντας με μυαλό και βρίσκοντας λύσεις κυρίως μέσα από τη ρακέτα, εκεί όπου ο Βασίλης Καββαδάς, στην πρώτη του εμφάνιση μετά το δανεισμό του από τον Ολυμπιακό έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Ο νεαρός σέντερ σημείωσε 11 πόντους, κέρδισε μάχες και φάνηκε να προσαρμόζεται άμεσα στα νέα δεδομένα. Αντίθετα, το επίσης νέο απόκτημα της ομάδας, Άντονι Άιρλαντ αγωνίστηκε λίγο και έδειξε ότι θα χρειαστεί ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, με το Ρέθυμνο να παίρνει προβάδισμα με 68-70 στο 39’, ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 7-0 μέχρι το τέλος όταν και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην ιστορία τους στην BasketLeagueΣΚΡΑΤΣ.

Εκτός από τον Βασίλη Καββαδά, πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τοντ Μπράουν με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ για την κρητική ομάδα που υπέστη την  τρίτη συνεχόμενη ήττα τους, ο Ράιαν Χάρλοου και ο Σάρλον Κλουφ είχαν από 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-39, 55-55, 75-70

Την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα πήρε ο Απόλλων Πάτρας, καθώς με τον Κώστα Μέξα να βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, οι «Αχαιοί» επικράτησαν εκτός έδρας της Καβάλας και πήραν μια μικρή «ανάσα» στην επανεκκίνηση της προσπάθειας να σώσουν την κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη απέναντι στους γηπεδούχους που δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και έχασαν πόντους στην «μάχη» της διεκδίκησης της παραμονής. Ο Τόνι Μέιερ είχε 14 πόντους για την πατρινή ομάδα, ενώ από 14 πόντους είχαν ο Τόνι Γουντς και ο Πέτι Πέρι. Από την πλευρά των γηπεδούχων, 17 πόντους με 4 ριμπάουντ είχε ο Μορίς Κεμπ και 16 πόντους με 5 ασίστ ο Ράσελ Ρόμπινσον.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 33-41, 51-66, 72-91

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.