«Πράσινο» κονσέρτο για πολυβόλα στην Κύπρο

Written by  Οκτ 25, 2013

Καταιγιστική ήταν η παρουσία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο για την αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, καθώς με απίστευτη ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. και τον Μάικ Μπράμο να πυροβολεί ανηλεώς, νίκησε εύκολα με 95-74 και ενθουσίασε το κοινό της Λευκωσίας που γέμισε το «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

 

Η Λαμποράλ Κούτσα εμφανίστηκε με… εννιάδα, καθώς πέρα από τις απουσίες της, ο Ριμάντας Καουκένας που υπέγραψε για να βοηθήσει την ισπανική ομάδα για ένα μήνα, δεν περιελήφθη στην αποστολή, κάνοντας το έργο του Σέρτζιο Σκαριόλο ακόμα πιο δύσκολο.

Οι «πράσινοι» με τον κόσμο στο πλευρό τους να γεμίζει το γήπεδο μπήκαν πιο δυνατά και πήραν από νωρίς προβάδισμα, παίρνοντας από την αρχή εύκολους πόντους τόσο μέσα στη ρακέτα με Γκιστ και Λάσμε όσο και έξω από τα 6,75 μ. με τον Μπράμος και τον Διαμαντίδη.

Η διαφορά έφτασε πολύ γρήγορα σε διψήφιο νούμερο (20-10), ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Μάικ Μπράμος να σκοράρει το τρίτο του τρίποντο και να διαμορφώνει το 26-16. Σε αυτό το διάστημα οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό, έπαιρναν σπουδαίες θέσεις σε άμυνα, ενώ είχαν σωστές επιλογές και υψηλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση, που τους επέτρεπαν να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πιο δυνατά και να αυξάνει σταδιακά τη διαφορά με τον Μπράμος να συνεχίζει να πυροβολεί από τα 6,75 μ. και να παρασύρει μαζί του τους συμπαίκτες του. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Φώτσης, ένα ακόμα τρίποντο αυτή τη φορά ανέβασαν τη διαφορά στο +16 (40-24) και επέβαλε πλήρως το ρυθμό του ικανοποιώντας τους περίπου 6.000 φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι.

Από την πλευρά της Λαμποράλ Κούτσα, ο μόνος που προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση ήταν ο Αντρές Νοτσιόνι, οι πόντοι του οποίου δεν έφταναν για να μειωθεί η διαφορά, φτάνοντάς την στο +20 (48-28) με νέο τρίποντο του Κάρι. Μερικές αδράνειες στην άμυνα και μια μικρή αντεπίθεση της Λαμποράλ, έφερε το 50-35, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με τρία τρίποντα, δύο από Διαμαντίδη και ένα από Ματσιούλις ξεκίνησε η τρίτη περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει τη διαφορά στους 24 πόντους (59-35), δείχνοντας από νωρίς ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την Λαμποράλ να ελπίζει σε ανατροπή. Στο σημείο εκείνο, ωστόσο, οι «πράσινοι» χαλάρωσαν και η ισπανική ομάδα με τον Νοτσιόνι που σκόραρε συνεχώς και με τον Πράις να προσθέτει πόντους, μείωσε σε 63-47, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό τους.

Ένα τρίποντο του Μπράμος που συνέχισε καυτός και ένα κάρφωμα του Γκιστ έφεραν τη διαφορά και πάλι στο +21 (70-49) και κάπου εκεί τελείωσε κάθε ελπίδα της Λαμποράλ για κάτι καλύτερο. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 77-56 και το παιχνίδι να έχει κριθεί, αφού η Λαμποράλ δεν είχε δυνάμεις να κυνηγήσει την ανατροπή.

Η τέταρτη περίοδος είχε απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που έμενε είναι να δούμε το τελικό σκορ και την διαφορά. Το παιχνίδι έληξε με 95-74 με τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο να χειροκροτούν όρθιοι την παράσταση που έδωσαν οι παίκτες του «τριφυλλιού»

Κορυφαίος για την ομάδα του «τριφυλλιού» ήταν αναμφισβήτητα ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος με 7/11 τρίποντα έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18/37 και ποσοστό 48%.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και η ομάδα ξαναβρήκε την ηρεμία που της έλειπε, καθώς, μετά το εκπληκτικό παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας απέναντι στον Πανελευσινιακό, πήραν μία ακόμα εύκολη νίκη, αποδεικνύοντας πως βρίσκουν σταδιακά τον εαυτό τους.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56, 95-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.