Νίκη, ρεκόρ, αυτοπεποίθηση

Written by  Οκτ 26, 2013

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια πειστική νίκη για να πάρει αυτοπεποίθηση και να ανεβάσει στροφές, έπειτα από το κακό ξεκίνημα στην περίοδο και το κατάφερε εμφατικά καταρρίπτοντας δύο σημαντικά ρεκόρ, μοιράζοντας πλούσιο θέαμα και επαναφέροντας την ευφορία στις τάξεις της ομάδας.

 

Οι «πράσινοι» κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ τους στα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα, φτάνοντας συνολικά τα 18, ξεπερνώντας τα 15 που είχαν πετύχει απέναντι σε Σιένα το 2002 και Μπαρτσελόνα το 2007. Δεν ήταν, όμως, το μόνο ρεκόρ που έσπασαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς, παράλληλα, κατέρριψαν το ομαδικό τους ρεκόρ με 30 ασίστ σε έναν αγώνα, το οποίο αποτελεί, ταυτόχρονα, και ρεκόρ Ευρωλίγκα και πλέον το μοιράζονται μαζί με την Μακάμπι.

Η δύσκολη αποστολή στην Κύπρο για έναν φαινομενικά εντός έδρας αγώνα, έπειτα από τη γνωστή τιμωρία του ΟΑΚΑ, μετατράπηκε σε ένα πράσινο πάρτι, με τους φιλάθλους στις κερκίδες να χειροκροτούν και να αποζημιώνονται με πλούσιο θέαμα στην πρώτη αναμέτρηση που διεξήχθη ποτέ στο νησί για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δε μπορεί παρά να έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και αυτό έθεσε και αργότερα κατά τη συνέντευξη Τύπου όταν και δήλωσε: «Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να βγάλουμε ενέργεια στην άμυνα και να ήμαστε ομαδικοί στην επίθεση, κάτι που αποτυπώνεται στις 31 ασίστ που είχαμε. Ήταν μια νίκη που χρειαζόμασταν. Ευχαριστούμε τον κόσμο της Λευκωσίας και ολόκληρης της Κύπρου που ήταν δίπλα μας. Με την παρουσία του μας βοήθησε πολύ ώστε να έχουμε ενέργεια και να πάρουμε τη νίκη. Το μπάσκετ είναι δράση και αντίδραση. Η Λαμποράλ μας έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ με την άμυνα ζώνης που έπαιξε. Εμείς γυρίσαμε σωστά τη μπάλα, δεν βιαστήκαμε, δεν πανικοβληθήκαμε και ήμασταν αρκετά εύστοχοι».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για μια νίκη που πέτυχε η ομάδα του σε έναν Μαραθώνιο και τίποτα περισσότερο, ενώ αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του συμπλήρωσε: «Είχαμε εξαιρετικό  passing game και ήμασταν αρκετά εύστοχοι. Κυκλοφορήσαμε πολύ σωστά τη μπάλα δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις στους Μπράμος, Κάρι και Διαμαντίδη, που είναι και καλοί σουτέρ».

Από την πλευρά του, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Μάικ Μπράμος, ο οποίος ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ σε πετυχημένα τρίποντα (7 είχε πετύχει και στην περσινή αναμέτρηση με την Καντού) δεν θέλησε να καρπωθεί μόνος του την επιτυχία της ομάδας. «Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου. Μπορεί να μοιάζει η απόδοσή μου με το περσινό ματς κόντρα στην Καντού, αλλά η σημασία εκείνου του αγώνα ήταν διαφορετική», τόνισε, ενώ αναφορικά με το παιχνίδι πρόσθεσε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι οι αντίπαλοι έπαιξαν άμυνα ζώνης και βρήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ τριών πόντων. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φιλάθλους μας γι’ αυτό. Μας βοήθησαν πολύ να βρούμε ρυθμό».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.