Έβγαλε την υποχρέωση στην Αμαλιάδα και τώρα… Βαρκελώνη

Written by  Φεβ 22, 2016

Με το μυαλό στην Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Αμαλιάδα, όπου επικράτησε του γηπεδούχου Κόροιβου με 65-84 και συνεχίζει από την κορυφή της βαθμολογίας ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του Top 16.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας για ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασαν αρκετά κενά διαστήματα, ωστόσο, όταν επιστράτευσαν την καλή τους άμυνα, δεν δυσκολεύθηκαν να πάρουν μεγάλες διαφορές και να περάσουν από μια δύσκολη έδρα χωρίς απώλειες πριν από τον σπουδαίο αγώνα στη Βαρκελώνη που εν πολλοίς θα οριοθετήσει τους στόχους τους στην συνέχεια της Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να ελέγχουν τα ριμπάουντ και το ρυθμό και να παίζουν σκληρή άμυνα που ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε 17 λάθη, ενώ θα πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε σκορ από την περιφέρεια, οι παίκτες του εκτέλεσαν περισσότερες προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. από ό,τι δίποντα.

Ο Κόροιβος ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε, βρίσκοντας ρυθμό από τους Όντομ-Τζόνσον και Παπανικολάου που έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος και έκτοτε δεν δυσκολεύθηκε να φτάσει στη νίκη.

Ο Ντάριους Όντομ-Τζόνσον έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στον Πειραιά, σημειώνοντας 17 πόντους με 5/8 τρίποντα και ευχαρίστησε τον προπονητή του που επέμεινε στην απόκτησή του. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 16 πόντους και 3 ασίστ, ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, πρώτοι σκόρερ ήταν ο Αλεξάντερ Τσάπιν και ο Ντάρελ Χάρις που σημείωσαν από 17 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 31-46, 58-66, 65-84

Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε το Λαύριο απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου και πλέον έχει τη δυνατότητα να ελπίζει στην παραμονή του στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους και από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας τελικά στην πολύ σημαντική νίκη.

Ο Μάρκο Κέσελ με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των νικητών, με τον ΝτεΜάριους Μπολντς να έχει 17 πόντους και 4 ασίστ και τον Νίκο Μπάρλο να προσθέτει 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ για τον Κολοσσό Ρόδου που παρουσιάστηκε αδύναμος και χωρίς καθαρό μυαλό, ο Τρέβορ Ρέλεφορντ είχε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 46-31, 64-52, 84-73

Με τον Οβί Σοκό να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, τα Τρίκαλα BCAries επικράτησαν πολύ εύκολα του Ρεθύμνου CretanKingsμε 87-58 και τερμάτισαν ένα σερί πέντε συνεχόμενων ηττών, ανεβαίνοντας ακόμα περισσότερο πάνω από την επικίνδυνη «ζώνη».

Ο Βρετανός πάουερ φόργουορντ έκανε double-doubleμε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των νικητών, που είχαν επίσης τον Μπράντον Μπράουν με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και τον Τζάστιν Ρόμπινσον με 15 πόντους.

Από το Ρέθυμνο που απογοήτευσε με την παρουσία του ο Τάιλερ Στόουν είχε 16 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Ρασάντ Μάντεν είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-32, 71-50, 87-58

Τις ελπίδες του για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία αναπτέρωσε ο Αρκαδικός που με τον Βασίλη Καββαδά να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση μετέτρεψε σε περίπατο το «πελοποννησιακό ντέρμπι» με τον Απόλλωνα Πάτρας, του οποίου επικράτησε εύκολα με 82-59.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μεγάλο τρίτο δεκάλεπτο όπου κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και με επιμέρους σκορ 28-6 «έχτισαν» τη διαφορά φτάνοντας στην σπουδαία νίκη.

Ο νεαρός σέντερ ήταν εντυπωσιακός και δείχνει πως στην Τρίπολη έχει βρει τον εαυτό του, κάνοντας double-doubleμε 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, κάτι που τον ανέδειξε ως πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής. Ο Κάμερον Τζόουνς είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ Χριστόφορος Στεφανίδης είχε 14 πόντους, ενώ από τον Απόλλωνα ο Τόνι Μέιερ είχε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 38-33, 66-39, 82-59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.