Βρήκε 115 λόγους για να… ξεχαστεί

Written by  Φεβ 29, 2016

Η Καβάλα ήρθε στο ΣΕΦ στην καλύτερη δυνατή στιγμή για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να προσπαθήσει να κλείσει τις «πληγές» που του έχουν ανοίξει τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα στην Ευρώπη και οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το καθήκον τους, επικρατώντας με το ευρύτατο 115-61 πριν από την πιο κρίσιμη «μάχη» της χρονιάς με την Λαμποράλ Κούτσα την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα και η ουραγός του πρωταθλήματος Καβάλα ήταν το καλύτερο «αγχολυτικό» προκειμένου να λυθούν, να παίξουν ελεύθερα, να ξεχαστούν, να ξεκουράσουν το μυαλό τους και να επικεντρωθούν στην δύσκολη αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα που θα καθορίσει και την συνέχειά τους στην Ευρώπη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε τους παίκτες του να είναι ορεξάτοι, να έχουν πάθος και διάθεση για… ξέσπασμα, ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στον Κώστα Παπανικολάου για να βρει ρυθμό, κάτι που ο διεθνής φόργουορντ εκμεταλλεύτηκε, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε στην τελευταία περίοδο και ο νεαρός γκαρντ Βασίλης Μουράτος, ο οποίος έδειξε τσαγανό και ότι το μέλλον του ανήκει.

Πριν την αναμέτρηση έμεινε εκτός δωδεκάδας για προληπτικούς λόγους ο Ντάνιελ Χάκετ, ενώ η εξέλιξη της αναμέτρησης έδωσε την δυνατότητα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιήσει μεν αρκετή ώρα τη βασική πεντάδα για να διατηρηθεί σε ρυθμό ενόψει Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και να τους ξεκουράσει όσο χρειάζεται για να είναι φρέσκοι την Παρασκευή.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 19 πόντους και 4/5 τρίποντα, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 16 πόντους, όλους στο πρώτο μέρος, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε double-doubleμε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 13 πόντους με 8 ασίστ.

Από την Καβάλα που όσο ζει… ελπίζει και δεν εξαρτάται πλέον από τις δικές της δυνάμεις, ο Τσαβντάρ Κόστοβ είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Λιόν Γουίλιαμς είχε 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 33-12, 60-37, 83-51, 115-61

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.