«Αγκαλιά» με την τρίτη θέση ο Άρης, ήττες-σοκ για ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ένα βήμα από την Α2 η Καβάλα

Written by  Μαρ 19, 2016

Νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την τρίτη θέση της βαθμολογίας πήρε ο Άρης την ώρα που η ΑΕΚ γνώριζε οδυνηρή ήττα από το Ρέθυμνο στην Κρήτη και απομακρυνόταν από τον ίδιο στόχο. Το Λαύριο «σόκαρε» τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, νίκη που τον κρατά ζωντανό πήρε ο Αρκαδικός, ο Κολοσσός «έσπρωξε» την Καβάλα στην Α2.

Ένα βήμα πριν από την εξασφάλιση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος είναι ο Άρης που πέρασε από την έδρα του Απόλλωνα Πάτρας Carna με 65-73 και εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Κρήτη για να φτάσει πιο κοντά στον στόχο του.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πήραν προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη που τους φέρνει μόλις μια νίκη μακριά από την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της περιόδου.

Ο Τζερέλ ΜακΝήλ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Τζαμέλ Χάγκινς είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ για τους νικητές. Από τον Απόλλωνα που χάνει έδαφος στη μάχη για τα play off, ο Τόνι Γουντς είχε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε 11 πόντου με 7 ριμπάουνττ.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 28-35, 44-51, 65-73

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για ΑΕΚ

Το πολύ μαχητικό Ρέθυμνο Cretan Kings ανάγκασε την ΑΕΚ σε ήττα-σοκ στην Κρήτη με 70-69, σκορ που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Ντάριους Κάρτερ και έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά της να κατακτήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Η «Ένωση» είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όταν και προηγήθηκε με 52-61 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά έχασε το καθαρό μυαλό της, και τελικά το πλήρωσε με την τρίτη συνεχόμενη ήττα της που την απομακρύνει αρκετά από τον στόχο που είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της, η κρητική ομάδα πήρε μια σπουδαία νίκη που τη βάζει πολύ δυνατά στο παιχνίδι των play off.

Ο Ρασάντ Μάντεν ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 14 πόντους με 5 ριμπάουντ είχε ο Ρόλαντ Σάφτενααρ με τον Ντάριους Κάρτερ εκτός από το νικητήριο καλάθι να έχει συνολικά 12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε τα πάντα για την ΑΕΚ με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει το σερί ηττών για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-39, 52-59, 70-69

Το Λαύριο έκανε μια εκπληκτική τελευταία περίοδο στην Πυλαία και με επιμέρους σκορ 12-24 κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 69-75 και έκανε ένα τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ίδια, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν μια μεγάλη αντεπίθεση και με μεγαλύτερη ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά πήραν τη νίκη και πλέον μπορούν να σκέφτονται πιο ήρεμοι την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Ο ΝτεΜάριους Μπολντς έκανε όλη τη ζημιά στους γηπεδούχους με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα και θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Από τον ΠΑΟΚ που πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το τρένο των play off, ο Γουίλιαμ Χάτσερ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης 8 πόντους με 11 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν στο «Δικέφαλο του Βορρά» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 36-31, 48-51, 69-75

Ο Αρκαδικός ήταν ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα BC Aries με 79-66 και ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας διατηρώντας τις όποιες ελπίδες του έχουν απομείνει για την παραμονή.

Ο Βασίλης Καββαδάς πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του με 18 ποντους, 7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, ενώ ο Χριστόφορος Στεφανίδης είχε 16 πόντους για τους νικητές. Από την ομάδα των Τρικάλων, οι Μπράουν και Τζόουνς είχαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 41-29, 60-52, 79-66

Ο Κολοσσός Hotels δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ουραγό Καβάλα και με τη νίκη του με 98-79 την έφερε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό, καθώς πλέον οι ελπίδες παραμονής των φιλοξενούμενων είναι ελάχιστες.

Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ ήταν και πάλι απολαυστικός με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ρόουπ Αχόνεν είχε 16 πόντους με 4 ασίστ για τους νικητές, ενώ για την ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου που πρέπει πλέον να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη σεζόν της στην Α2, ο Λασανά Κρομά ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 46-29, 70-44, 98-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.