«Απόδραση» από το «Nick Galis Hall» και αγκαλιά με την πρώτη θέση

Written by  Μαρ 28, 2016

Σε μια σπουδαία αναμέτρηση που θύμισε ένδοξες στιγμές της ιστορίας των δυο ομάδων, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «αποδράσει» από το «Nick Galis Hall» επικρατώντας πολύ δύσκολα του Άρη με 70-74 και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα play off λίγες μέρες πριν τον πολύ κρίσιμο αγώνα του με την Χίμκι για την Ευρωλίγκα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας «καρδιοχτύπησαν» και ένιωσαν την πρώτη θέση του Πρωταθλήματος να κινδυνεύει άμεσα από τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη που για ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι απέδειξαν πως διαθέτουν μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης και πως η «ψαλίδα» με τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχει κλείσει σημαντικά.

Από την άλλη, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν σημάδια κόπωσης από την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή, έχασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον Οθέλο Χάντερ, οποίος τραυματίστηκε κατά λάθος από τον Κώστα Παπανικολάου και τελικά πήραν τη νίκη που ήθελαν για να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα και να πάνε με το «μαχαίρι στα δόντια» στη Ρωσία για το παιχνίδι με την Χίμκι που θα κρίνει τη συνέχειά τους στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 33-40 στο 23’ και έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως,  Άρης με τον Οκάρο Γουάιτ να παίρνει «φωτιά» από τα 6,75 μ. έκανε ένα σερί 11-0, πέρασε μπροστά με 44-40 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα τελευταία λεπτά δεν προσφέρονταν για καρδιακούς με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και τη νίκη να κρέμεται σε μια… κλωστή.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στην «ρουλέτα» των βολών με τον Ολυμπιακό να είναι πιο ψύχραιμος και εύστοχος και τελικά να «δραπετεύει» με μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του δίνει το πλεονέκτημα έδρας για τα play off του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι με double-double έχοντας συνολικά 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ το double-double «άγγιξαν» επίσης ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Χακίμ Γουόρικ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, που έφτασε κοντά σε μια μεγάλη νίκη, ο Οκάρο Γουάιτ είχε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Τζερέλ ΜακΝήλ είχε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τζαμέλ Χάγκινς είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 28-34, 52-53, 70-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.