Τον έβαλαν σε κίνδυνο οι ανοιχτές πληγές

Written by  Απρ 04, 2016

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει ακόμα την ήττα από τη Χίμκι για την Ευρωλίγκα και δυσκολεύθηκε πάρα πολύ απέναντι στον πολύ μαχητικό Απόλλωνα Πάτρας Carna, ωστόσο, η εμπειρία των παικτών του και η ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα του χάρισαν τη νίκη με 72-77 και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα, μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας παρουσίασαν δύο πρόσωπα, ένα πολύ καλό στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκαν ακόμα και με 22 πόντους διαφορά και ένα κάκιστο στο δεύτερο, όταν ο Απόλλωνας με επιμέρους σκορ 45-29 μείωσε ακόμα και στους τρεις πόντους, είχε ευκαιρίες ακόμα και για να ισοφαρίσει, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τη νίκη.

Η αναμέτρηση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο αρχηγό του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο 38χρονος πολύπειρος γκαρντ με θητεία και στον Ολυμπιακό βραβεύτηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τον ΕΣΑΚΕ και τις δυο ΚΑΕ, ενώ παρακολούθησε βίντεο αφιερωμένο στην καριέρα του με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί σε κάθε του εμφάνιση στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός, με τον οποίο δεν αγωνίστηκαν ο Ματ Λοτζέσκι και ο Γιώργος Πρίντεζης, δεν ήθελε να θέσει το πλεονέκτημα της έδρας σε αμφισβήτηση και γι’ αυτό μπήκε από νωρίς ορεξάτος, αποφασισμένος για μια καινούρια αρχή με φόντο την διατήρηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας, του μοναδικού στόχου που μπορεί πλέον να διεκδικήσει.

Η διαφορά έφτασε γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (7-17 στο 7’), το δεκάλεπτο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 13-19, ενώ με σερί 0-7 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά σε 13-26  και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Με τον Ντάριους Όντομ-Τζόνσον να είναι «καυτός» και να σκοράρει κατά «ριπάς», ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 (24-46) και έκλεισε το ημίχρονο με 27-48, χωρίς να έχει ουσιαστικά ανησυχήσει καθόλου.

Ο Απόλλωνας, ωστόσο, αιφνιδίασε τους Πρωταθλητές Ελλάδας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν με ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο μείωσε σε 51-57 στο 28’ με το σκορ της περιόδου να είναι 55-64 με τους γηπεδούχους να έχουν σημειώσει ένα επιμέρους σκορ 28-16 και να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις.  

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από τα… παλιά με τον Απόλλωνα να μειώνει ακόμα περισσότερο (65-70 στο 36’) και να απειλεί ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό, ενώ με τρίποντο του Μέιερ μείωσε σε 68-71 και έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος, κέρδισε τις «μάχες» των ριμπάουντ και τελικά πήρε τη νίκη με 72-77 που τον φέρνει μια αγωνιστική πριν την επισφράγιση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε και πάλι την ομάδα πάνω του στα δύσκολα και με συνολικά 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ «καθάρισε» τη νίκη. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τον ακολούθησε σε απόδοση με 12 πόντους, ενώ ο Ντάριους Όντομ-Τζόνσον, παρ’ όλο που ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο με 13 πόντους και 5/5 σουτ (3/3 τρίποντα, 2/2 δίποντα), στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς αλλαγμένος ψυχολογικά, κάνοντας, μάλιστα, συνεχόμενα airballακόμα και από την γραμμή των βολών.

Ο Τόνι Μέιερ έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο συμβάλλοντας πολύ στην ανατροπή της διαφοράς με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Κέβιν Ντίλαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όμως, η μεγαλύτερη προσοχή πέφτει στην εξαιρετική απόδοση του Νίκου Αργυρόπουλου, που στο τελευταίο του παιχνίδι πέτυχε 14 πόντους και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους σε κάθε του προσπάθεια.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-48, 55-64, 72-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.