Άνετη νίκη με Κύμη, κέρδος ο Μποχωρίδης

Written by  Οκτ 31, 2016

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρέδωσε ένα ρεσιτάλ μπάσκετ τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση και απέναντι στη νεοφώτιστη Κύμη Seajets δεν δυσκολεύθηκε να πάρει την νίκη με 92-52 με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει απόλυτα το χρόνο στους παίκτες του.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 70% στα δίποντα (22/31), σημείωσαν 12 τρίποντα, πήραν τον έλεγχο των ριμπάουντ και μοίρασαν συνολικά 24 ασίστ, έχοντας απέναντί τους μια ομάδα που πήγε στο «Νίκος Γκάλης» για να συλλέξει εμπειρίες.

Ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού» ξεκούρασε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίκτες του και έδωσε τη «μπαγκέτα» της οργάνωσης στον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε. Ο Νεαρός γκαρντ αντικατέστησε επάξια τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 14:45 και έδειξε ότι τουλάχιστον στα εύκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις και μέσα από αυτά να βελτιώνεται ώστε να μπορεί να βοηθά και στα πιο δύσκολα που ακολουθούν.

Η πρώτη περίοδος ήταν χορταστική, με τις δυο ομάδες να ξεκινούν πολύ επιθετικά, να σκοράρουν από παντού και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ως αποτέλεσμα, ήρθε το 35-25 του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Η Κύμη σημείωσε μόλις 27 πόντους στα τρία δεκάλεπτα που ακολούθησαν κι έτσι το τελικό 92-52 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στα 24:32 που αγωνίστηκε, «άγγιξε» το double-double, σημειώνοντας 9 πόντους με 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του. Πολύ καλό παιχνίδι έκαναν επίσης ο Νίκος Παππάς με 13 πόντους, ο Γιάννης Μπουρούσης με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους με 3 ασίστ πρόλαβε να σημειώσει και ο Νικ Καλάθης όσο αγωνίστηκε.

Για την Κύμη, ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε στη μετριότητα και τη διαφορά δυναμικότητας της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας τελικά την αναμέτρηση με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τζόρνταν Μόργκαν είχε 9 πόντους με 10 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 35-25, 59-32, 74-41, 92-52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.